Aannemer-Amsterdam-Logo

Dunpleister Amsterdam

In de meeste gevallen is een nieuw aangekochte nieuwbouwwoning niet direct klaar om te kunnen verven, gezien deze behang klaar worden opgeleverd. Het laten aanbrengen van dunpleister is voor nieuwbouwwoningen een snelle en effectieve wijze om muren egaal, strak en verfklaar te krijgen. Op deze pagina leest u wat dunpleister precies is, wat de verschillen zijn met stucwerk en waarom de specialisten van Aannemer Amsterdam een logische keuze zijn voor het aanbrengen van dunpleister in uw nieuwbouwwoning in Amsterdam.

Ga snel naar

Wat is dunpleister?

We noemen dunpleister het broertje (of zusje) van het reguliere stucwerk. Dunpleister is een kant en klare egalisatiepleister op basis van kunstharsdispersie die middels machinale aanbreng in één of twee lagen van enkele millimeters wordt aangebracht op muren en plafonds. De droogtijd ligt aanzienlijk lager t.o.v. regulier stucwerk, namelijk zo rond de 24 uur. Dit betekent dat u al snel na het aanbrengen van de dunpleister kunt starten met de afwerking van uw nieuwbouwwoning om uw verhuizing snel te laten volgen.

Kosten dunpleister in Amsterdam

Het aanbrengen van dunpleister is vaak voordeliger dan traditioneel stucwerk, omdat het machinaal gedaan wordt en het een dunne laag egalisatiepleister betreft. Door de tijd die de schilder bespaart, bespaart u in uw portemonnee. Met welke kosten u rekening dient te houden om sierpleister aan te laten brengen in een nieuwbouw woning in Amsterdam ziet u in onderstaand overzicht.

Gemiddelde kosten aanbrengen dunpleister in een nieuwbouwwoning door een specialist van Aannemer Amsterdam, berekend incl. btw en arbeidskosten:

Soort toepassing dunpleisterGemiddelde prijs per m²
Dunpleister op wanden (muren)€ 8 – € 15
Dunpleister op plafond(s)€ 15 – 18

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten spuiten dunpleister uw nieuwbouwwoning in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Dunpleister Amsterdam

Verschil stucwerk en dunpleister

Dunpleister is een type stucwerk, maar is nadrukkelijk anders dan regulier stucwerk. Het visuele eindresultaat is daarentegen wel hetzelfde als bij regulier stucwerk. Het aanbrengen van dunpleister gaat sneller en gemakkelijker dan andere type stucwerken, omdat dunpleister machinaal wordt aangebracht met een dunpleisterspuit en de laag aanzienlijk dunner wordt aangebracht dan bij regulier stucwerk. Dunpleister is een laag van 0 tot 2 millimeter, regulier stucwerk is vaak een laag van tussen de 5 en 12 millimeter.

Vrijblijvende offerte?

Werkwijze Aannemer Amsterdam dunpleister

Het aanbrengen van dunpleister gebeurt machinaal met behulp van een dunpleisterspuit. Aannemer Amsterdam heeft hoogwaardige apparatuur en machines in eigen bezit om tot het beste resultaat te komen. In de loop der jaren hebben wij veel nieuwbouw woningen in Amsterdam mogen voorzien van dunpleister, met veel tevreden klanten als resultaat. Dankzij onze duidelijke en efficiënte werkwijze maken wij iedere nieuwbouw woning klaar voor verdere afwerking.

De werkwijze die de specialisten van Aannemer Amsterdam hanteren bij het aanbrengen van dunpleister in nieuwbouwwoningen in Amsterdam en omgeving:

Stap 1: Controle ondergrond nieuwbouw

Alvorens onze specialisten kunnen starten met het spuiten van dunpleister is het heel belangrijk dat de oppervlakte die gespoten wordt uitvoerig gecontroleerd wordt op oneffenheden. De ondergrond dient zo vlak en egaal mogelijk te zijn alvorens er gestart wordt met het aanbrengen van dunpleister.

Stap 2: Oneffenheden wegwerken en/of kromme muren uitvlakken

Blijkt uit bovenstaande controle dat de wanden en/of plafonds niet vlak genoeg zijn om direct dunpleister aan te brengen, dan zorgen we ervoor dat dit wordt opgelost. Oneffenheden en eventuele kromloop van muren worden recht getrokken door deze uit te vlakken met gips.

Stap 3: Aanbrengen eerste laag dunpleister met dunpleisterspuit

Onze specialisten brengen de eerste laag dunpleister machinaal aan met een hoogwaardige dunpleisterspuit en messen deze strak af met een spackmes of spaan. Na het aanbrengen van de eerste laag dunpleister is de droogtijd enkele uren.

Stap 4: Aanbrengen afwerklaag dunpleister met dunpleisterspuit

De afwerklaag bij dunpleister bestaat uit een laag van ongeveer één millimeter. Deze wordt net als de eerste laag aangebracht met behulp van een dunpleisterspuit. De droogtijd na het aanbrengen van deze tweede laag dunpleister is ongeveer 24 uur.

Stap 5: Schuren van muren en plafonds

Eenmaal de droogtijd verstreken is controleren we het dunpleisterwerk op eventuele oneffenheden of ongelijkheden. Deze werken we weg door muren en plafonds waar nodig zorgvuldig en behouden bij te schuren.

Stap 6: Controleren van de dunpleister

We controleren secuur en met professioneel oog of de dunpleister overal egaal, vlak en netjes aangebracht is op de muren en plafonds. Eventuele tekortkomingen of onverhoopte beschadigingen worden netjes weggewerkt zodat de dunpleister geheel vlekkeloos en strak is.

Stap 7: Latex spuiten

Na het aanbrengen van dunpleister is verdere afwerking vereist. In veel gevallen wordt gekozen voor het spuiten van latex. De professionals van Aannemer Amsterdam verzorgen het latex spuiten voor u en zorgen voor een prachtige egale en strak geverfde muren en plafonds.

Dunpleister combineren met latex spuiten

Dunpleister is geen eindafwerking. Er dient na het aanbrengen van de dunpleister een verdere afwerking van de muren en plafonds plaats te vinden om de ruimte netjes en leefbaar te maken. Natuurlijk kunt u de muren en plafonds zelf sauzen, maar onderschat deze lichamelijk intensieve klus niet. Hoe fijn is het om deze klus uit handen te kunnen geven? Onder de experts van Aannemer Amsterdam hebben wij sublieme schilders die ruim ervaren zijn met het spuiten van latex. Uw nieuwbouwwoning afwerken met een prachtige egale latex verflaag? Laat u ontzorgen door de schilders van Aannemer Amsterdam en hun hoogwaardige verfspuiten.

Voordelen dunpleister spuiten

Eerder hebben we de verschillen tussen traditioneel stucwerk en dunpleister aan u uitgelegd. Maar de voordelen van dunpleister t.o.v. traditioneel stucwerk zijn nog niet aan bod gekomen. Deze zijn zeker de moeite waard om te benoemen, namelijk:

Wanneer kiest u niet voor dunpleister?

Dunpleister is een stuk voordeliger om te laten aanbrengen dan traditioneel stucwerk in nieuwbouwwoningen. Waarom kiest niet iedereen met een nieuwbouwwoning in Amsterdam voor dunpleister? In de meeste gevallen is het bestaan van dunpleister bij mensen niet bekend. Daarom gaan de specialisten van Aannemer Amsterdam altijd met u in gesprek over wat het doel is wat u wenst te behalen met stucwerk. Blijkt dunpleister ook een prima mogelijkheid? Dan leggen we u uit over deze mogelijkheid en leggen we de keuze tussen traditioneel stucwerk en het spuiten van dunpleister bij u. Uw wensen zijn doorslaggevend, maar het minste wat we kunnen doen is u goed adviseren om tot het beoogde einddoel te komen.

Waarom u dunpleister laat spuiten door Aannemer Amsterdam

Muren en plafonds in uw nieuwbouwwoning gereed maken voor verdere afwerking door het laten aanbrengen van dunpleister is een logische keuze. De ervaren specialisten van Aannemer Amsterdam zorgen met de beste materialen voor een strak en perfect egaal resultaat. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten en onze specialisten beheersen de nieuwste airless spuit technieken. We garanderen een droogtijd van 24 uur, zodat verdere afwerking van uw muren en plafonds snel kan plaatsvinden. Kies je voor Aannemer Amsterdam, dan kies je voor expertise en kwaliteit.

Offerte aanvragen dunpleister in Amsterdam

Het aanvragen van een offerte is bij Aannemer Amsterdam geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus absoluut nergens aan vast. In onze offerte informeren we u over onze prijzen, de verwachte duur van de verbouwing en de mogelijke startdatum bij akkoord. We streven ernaar om u binnen 48 uur te voorzien van een offerte welke gemaakt wordt op basis van de door u verstrekte gegevens.

Wilt u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van Aannemer Amsterdam? Of wenst u meer informatie over onze diensten? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.