Aannemer-Amsterdam-Logo

Aanbouw Amsterdam

Wanneer meer woonruimte wilt is een aanbouw wellicht een goede optie. Door een aanbouw, uitbouw, dakopbouw of dakkapel te plaatsen vergroot u uw woonruimte aanzienlijk hierdoor vergroot u de mogelijkheden in uw eigen woning en is een verhuizing bijvoorbeeld niet nodig. Handig in een tijd waarin de woningen niet voor het oprapen liggen.

Ga snel naar

De aanbouw expert van Amsterdam

Aannemer Amsterdam is specialist als het gaat om het plaatsen van een aanbouw, uitbouw, opbouw of dakkapel. Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om een aanbouw. Tal van stijlen, vormen en maten. Zo is er altijd wel een aanbouw die bij uw woning, stijl en woonwensen past. Weten welke soort van aanbouw uw woning kan verrijken? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanbouw

Aanbouw kosten in Amsterdam

Natuurlijk wilt u ook weten wat een aanbouw u gaat kosten. Als we uitgaan van een redelijk standaard woning dan is deze zo’n 5 meter breed. Met een aanbouw van 3 meter lang wordt de woonkamer aanzienlijk groter. Gemiddeld kost een aanbouw van 3 bij 5 meter tussen de € 16.000,- en € 25.000,- euro. Deze prijs is wel afhankelijk van de manier waarop de aanbouw gerealiseerd wordt. Zo kunt u kiezen voor maatwerk aanbouw maar ook een prefab aanbouw behoort tot de opties. Zie hieronder de gemiddelde prijzen in een handig overzicht.

Type aanbouw Prefab aanbouw (kant-en-klaar) kostenMaatwerk aanbouw kosten
Standaard€ 16.000 – € 20.000€ 19.000 – € 23.000
Klassiek / modern€ 18.000 – € 22.000€ 21.000 – € 25.000

Vrijblijvende offerte?

Maatwerk of prefab aanbouw in Amsterdam?

U wilt een aanbouw maar weet niet goed op welke manier u uw woning het best kan verruimen? Hieronder vind u de verschillende opties.

Prefab aanbouw

Een prefab aanbouw is een soort kant en klaar bouwpakket dat in een fabriek of werkplaats wordt gebouwd. Hierna hoeft deze alleen nog op locatie in elkaar te worden gezet. Dit heeft als voordeel dat een prefab aanbouw supersnel geplaatst kan worden, al binnen 1 dag! Ook heeft u hierdoor weinig hinder rondom uw woning. Een nadeel van een prefab aanbouw is dat deze niet helemaal naar wens is aan te passen. Gelukkig zijn er wel verschillende soorten te kiezen. Wilt u echt een aanbouw compleet naar eigen wens? Dan kunt u misschien beter voor een maatwerk aanbouw kiezen.

Maatwerk aanbouw

Een maatwerk aanbouw wordt zoals de naam al zegt op maat en op locatie aan uw woning aangebouwd. Dit zorgt voor wat meer hinder rondom uw woning en het bouwen van een maatwerk aanbouw duurt ook wat langer. Voordeel is wel dat de aanbouw volledig naar uw wens gebouwd kan worden. Vaak is een maatwerk aanbouw hierdoor wel iets duurder.

Houten aanbouw

Een houten aanbouw kan ook prachtig zijn, creëer hiermee een mooie landelijke uitstraling. Naast het fraaie uiterlijk is een houten aanbouw ook iets goedkoper. Omdat een houten aanbouw minder zwaar is hoeft de fundering ook minder sterk te zijn. Een houten aanbouw is als prefab of als maatwerk te krijgen. Hierin is prefab weer iets goedkoper maar heeft u specifieke wensen laat de houten aanbouw dan op maat maken.

Erker

Een erker zorgt voor een mooie jaren ‘30 achtige uitstraling van uw woning. Een erker is een gesloten uitbouw van de gevel van uw woning. Meestal steekt de erker 1 tot 1.5 meter uit. Hierdoor komt er meer licht naar binnen. U kunt de erker aan de voor of achterzijde van uw woning laten plaatsen. Meestal dient u voor een erker aan de voorkant wel een vergunning aan te vragen.

Dakopbouw door Aannemer Amsterdam

Verschillende soorten aanbouw in Amsterdam

U weet dat u uw woning wilt vergroten maar doet u dit het beste door een aanbouw, opbouw, of dakkapel? We proberen u per onderdeel een zo goed mogelijk beeld te geven van wat u hier mee bereikt.

Aanbouw

Een aanbouw zorgt ervoor dat uw benedenverdieping flink groter wordt. Hiermee kunt u niet alleen een mooie grote zithoek creëren, heeft u er al eens aan gedacht dat het met een aanbouw van een paar meter mogelijk is de gehele indeling te veranderen. Plaat bijvoorbeeld een nieuwe keuken met kookeiland in de aanbouw of creëer een werkkamer of speelkamer op de benedenverdieping door een wand te verschuiven. Door openslaande deuren in de aanbouw te plaatsen betrekt u buiten meer met binnen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Eén ding is zeker met een aanbouw vergroot u gegarandeerd uw woongenot.

Opbouw

Als u op zoek bent naar meer ruimte boven is een dakopbouw misschien een optie. Met een dakopbouw vergroot u de bovenkant van uw huis. Soms is het hiermee mogelijk een extra verdieping op uw woning te creëren, handig voor als u nu te weinig slaapkamers heeft, een extra werk- of waskamer wilt realiseren of als u de badkamer naar een grotere ruimte wilt verplaatsen. Een dakopbouw kan op een plat dak geplaatst worden maar ook op een schuin dak. Doordat een dakopbouw uw woning vergroot zorgt dit er ook altijd voor dat de waarde van uw woning hoger wordt. Een goede optie voor meer ruimte dus die u meestal ook nog eens terug verdient.

Dakkapel

Is een dakopbouw voor u iets te veel van het goede, maar bent u toch op zoek naar meer licht en ruimte op de bovenverdieping dan is een dakkapel wellicht iets voor u. Door uw schuine dak te voorzien van een dakkapel realiseert u een volwaardige slaap- werk- of hobbykamer. Een dakkapel is er in vele maten, stijlen en soorten er is er altijd wel één die bij uw woning en wensen past.

Hoe een aanbouw tot stand komt

Veel mensen verbouwen maar één of twee keer in hun leven. Waarschijnlijk heeft u nu nog geen idee hoe dat dan gaat en wat u te wachten staat. Lastig om zonder al te veel kennis zo veel keuzes te moeten maken. Om u een beetje een beeld te geven van wacht u te wachten staat nemen we u stap voor stap mee in hoe zo’n aanbouw tot stand komt.

1. De voorbereiding

U heeft vast in u hoofd een beeld hoe de aanbouw eruit moet komen te zien. Denk dit zo gedetailleerd mogelijk uit. Wat moet de maat van de aanbouw worden, van welk materiaal moet de aanbouw gemaakt worden, moet dit maatwerk zijn of prefab, is er voldoende lichtinval of heeft u een lichtkoepel nodig, welke soort kozijnen moeten erin komen?  Maak een schets of tekening hiervan en een beschrijving. Bespreek met uw naaste buren hoe ze over uw aanbouw denken, ze mogen namelijk bezwaar maken. Neem contact op met uw gemeente om te vragen wat de regels zijn met betrekking tot een aanbouw.

2. Architect inschakelen of niet?

Heeft u echt specifieke wensen of lukt het u niet om een tekening te maken? Dan kunt u ervoor kiezen een architect in te schakelen. Een architect kan u op ideeën brengen die u zelf nog niet had bedacht of kan voor specifieke problemen een oplossing bedenken. Als het u zelf lukt om een tekening te maken kunnen we aan de hand van de tekening voor u de maten opnemen.

3. Vraag een offerte aan

Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan. We komen dan kijken of uw wensen uitvoerbaar zijn bespreken met u welke materialen u wilt gebruiken  hierna meten alles op om hierna een scherpe offerte aan te bieden. Ook kunnen we u gelijk vertellen hoe lang de bouw ongeveer gaat duren en wat u kunt verwachten.

4. Vergunning aanvragen

Als u een vergunning nodig heeft is het slim om deze tijdig aan te vragen. Soms kan het aanvragen van een vergunning wel drie maanden in beslag nemen. Soms heeft u ook een sloop- en milieuvergunning nodig als u bijvoorbeeld asbesthoudend materiaal moet afvoeren. Een vergunning aanvragen is niet altijd nodig vaak mag er tot bepaalde afmetingen vrij gebouwd worden. Vraag bij uw gemeente na tot welke afmeting en hoogte u vrij mag aanbouwen.

5. Financiering nodig?

Nu u weet wat de verbouwing u gaat kosten kunt u bekijken of u dit uit eigen spaargeld kunt bekostigen of misschien een andere manier moet vinden voor de financiering. Als u een financiering nodig heeft kunt u misschien een bouwdepot op uw hypotheek aanvragen of uw hypotheek verhogen. Neem contact op met een financieel- of hypotheekadviseur of met uw bank. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden.

6. Contract met uw aannemer

Als de financiering rond is kunt u het contract met de aannemer aangaan. We zetten belangrijke zaken op papier zodat er tijdens de bouw geen misverstanden kunnen ontstaan. Ook komt het afgesproken bedrag in dit contract te staan.

7. Planning van de aannemer

Nu het contract is getekend zullen we de benodigde bouwmaterialen gaan bestellen. We weten nu hoe lang het duurt voordat deze geleverd worden. Nu kunnen we een datum afspreken waarop we aan de bouw beginnen en zullen we met u de planning delen. Zo weet u hoelang de bouw in beslag gaat nemen en kunt u bijvoorbeeld een container regelen om uw spullen in op te slaan.

8. De bouw begint

Als alle meubels in een container staan en de tuin is vrijgemaakt kan er worden gestart met de aanbouw. Soms kan de bouw al binnen een week klaar zijn als u bijvoorbeeld voor een prefab aanbouw hebt gekozen. Maatwerk aanbouw kan langer duren maar duurt maximaal zo’n 6 weken.

9. De aanbouw wordt opgeleverd

Als de aanbouw klaar is wordt deze officieel opgeleverd. Onze aannemer loopt met u door en rond de nieuwe aanbouw en u bekijkt samen of alles naar wens is. Is dit niet het geval of ziet u nog wat kleine punten van verbetering dan kunt u dit aangeven en dan zorgen we dat deze nog in orde komen. Natuurlijk kan het zijn dat er na een week nog iets naar boven komt waar nog even naar gekeken moet worden. Geen zorgen! Ook dan komen we terug om dit op te lossen. Wij geven op elke bouw of verbouwing garantie!

Sloopwerk-uitvoeren-door-Aannemer Amsterdam

Kozijnen laten plaatsen in aanbouw

Als u een aanbouw laat plaatsen moeten hier natuurlijk ook kozijnen in geplaatst worden. Maar voor welke soort kozijnen kiest u dan ? Er is keuze tussen hout, kunstof en aluminium. Als u voor houten kozijnen gaat kunt u kiezen voor hardhout en zachthouten kozijnen. Hardhout is duurder dan zachthout maar gaat wel 40 tot 75 jaar mee. Zachthout gaat slechts 15 tot 25 jaar mee. Het nadeel van houten kozijnen is dat u deze goed moet onderhouden, elke 5 tot 10 jaar moeten de kozijnen opnieuw geschilderd worden. Kunstof is duurder dan hout maar gaat wel 50 jaar mee en is erg onderhoudsvriendelijk. Kunstof is in verschillende uiterlijke kenmerken te krijgen zo kunt u kiezen voor glad kunststof maar ook voor kunstof met een houtnerf erin. Deze houtlook kunststof kozijn zijn tegenwoordig zo mooi dat ze bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn. Daarnaast kunt u kiezen voor aluminium. Aluminium zorgt voor een wat strakkere uitstraling aluminium kozijnen hebben weinig tot geen onderhoud nodig en hebben een lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. Hieronder vind u een handige tabel waarin u de verschillen tussen de kozijnen kunt vergelijken.

Kozijnen van kunststofKozijnen van houtKozijnen van aluminium
Prijs-kwaliteitverhouding++++++
Isolatie+++++++
Onderhoud++++++
Veiligheid (inbraakwerend)++++++++
Stijl en kleur (de kozijn soort beschikt over een veelzijdig design)++++++
Milieuvriendelijk+++++++
Levensduur+++
gemiddeld 50 jaar
++
Hardhouten kozijnen:
40 – 75 jaar
Zachthouten kozijnen:
15 – 25 jaar
+++
gemiddeld 40 jaar

Dakbedekking

Als u geen voorkeur heeft voor een soort dakbedekking zullen we vrijwel altijd een bitumen dak bij u plaatsen. Dit omdat bitumen dakbedekking vrij goedkoop is zo’n €45 per m2. De levensduur van bitumen is ongeveer 25 jaar. Gaat u liever voor een dakbedekking die wat langer meegaat dan kunt u kiezen voor EPDM de levensduur van EPDM is ongeveer 40 jaar. EPDM is wel wat duurder in aanschaf zo’n € 60,- tot € 80,- per m2.

Heeft u een plat dak bekleed met EPDM of bitumen en heeft dit dak een hellingshoek die niet groter is als 45 graden? Dan kunt u er ook nog voor kiezen om hier een groendak van te maken. Zo kunnen er mossen, siergras of vetplantjes op geplaatst worden. Het voordeel van een groendak is dat het regenwater absorbeert, CO2 opneemt, fijnstof verminderd en goed is voor de biodiversiteit.

Aanbouw; extra opties

Als u een aanbouw laat plaatsen is het slim goed na te denken over eventuele extra opties. Hoe moet de perfecte aanbouw er volgens u uitzien? Wilt u misschien een lichtkoepel laten plaatsen voor extra licht? En moet deze dan handmatig of elektrisch te bedienen zijn? Er kan eventueel een hor in de openslaande lichtkoepel geplaatst worden. Denk ook goed na over hoe de aanbouw er van binnen uit moet komen te zien. Wilt u de wanden gestuct hebben? Moet er verwarming in de aanbouw komen? En moet dit dan vloerverwarming zijn of een radiator.  Als u goed weet wat u wilt kunnen wij u ook een goede en scherpe offerte aanbieden. Extra opties kosten nou eenmaal meer geld maar waarschijnlijk verbouwt u maar één keer en het is altijd goedkoper om alles in één keer goed te doen. Bij Aannemer Amsterdam hoeft u niet de hoofdprijs te betalen, wij zullen u altijd een scherpe offerte aanbieden!

Vergunningsplichtig

In veel gevallen is aanbouwen vrij van vergunningplicht dit is het geval als de aanbouw niet dieper is dan 4 meter of hoger dan 5 meter. Wilt u zeker weten of dit ook in uw gemeente zo is gebruik dan de vergunningcheck van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. U kunt ook altijd contact opnemen met uw gemeente om na te vragen hoe het in uw gemeente geregeld is. Wilt u een aanbouw aan de voor of zijkant van uw woning dan heeft u bijna altijd een vergunning nodig.

Controleer ook altijd even of er ander zaken zijn waarvoor u een vergunning nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als er bij de sloop asbest verwijderd moet worden of als u meer dan 10 m3 sloopafval wilt afvoeren. Ook kan het nodig zijn een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een container voor sloopafval. Woont u aan het water? Vraag dan na bij het Waterschap het kan mogelijk zijn dat er voor een aanbouw toestemming nodig is van het Waterschap.

Offerte aanvragen voor een aanbouw

Is een aanbouw ook een geweldige aanvulling voor uw woning? Neem dan contact op met de aanbouwspecialist in Amsterdam en omstreken! Bij Aannemer Amsterdam luisteren we altijd goed naar uw wensen en adviseren we u desgewenst zodat we samen tot de perfecte aanbouw voor uw woning komen! Daarnaast zullen we u altijd een scherpe offerte aanbieden, in de meeste gevallen zijn we een stuk goedkoper dan andere aannemers. Kwaliteit is waar wij voor staan maar dit hoeft niet de hoofdprijs te kosten!