Aannemer-Amsterdam-Logo

Kosten badkamer verbouwen Amsterdam

Iedereen droomt van zijn of haar ideale badkamer. De badkamer wordt ook wel gezien als een van de kamers waarin men het meest tot rust komt, naast de slaapkamer natuurlijk. Blijft u dromen of is het tijd om uw droombadkamer te gaan realiseren? Die keuze is vaak grotendeels afhankelijk van de kosten die komen kijken bij een mogelijke verbouwing. Daarover leest u op deze pagina meer informatie: de kosten voor het laten verbouwen van uw badkamer in Amsterdam.

Ga snel naar

Kosten badkamer verbouwen Amsterdam

Het kosten voor het laten verbouwen van uw badkamer kunnen enorm variëren. In veel gevallen zijn enkele kleine werkzaamheden al voldoende om uw badkamer een nieuwe uitstraling te geven. Maar we zien ook vaak voorkomen dat men de huidige badkamer echt niet mooi meer vindt en deze wenst te verplaatsen naar een geheel andere ruimte in de woning. Alles is mogelijk en iedere verbouwing heeft zijn eigen prijskaartje. Grotendeels hebt u de hoogte van de kosten dus zelf in de hand met uw wensen.

Om u meer inzicht te geven in de gemiddelde kosten van verscheidene badkamerverbouwingen, hebben we onderstaand overzicht voor u opgemaakt:

Soort verbouwing in de badkamerGemiddelde prijs incl. BTW
Complete badkamer renoveren (gem. 9 m²)€ 3.000 – € 10.000
Badkamerontwerp€ 200 – € 450,-
Douche€ 500 – € 1.800
Ligbad of spabad€ 800 – € 2.500
Wastafel€ 350 – € 750
Toilet€ 400 – € 900
Kraan€ 150 – € 400
Sauna€ 900 – € 3000
Vloer€ 750 – € 1.800
VloerverwarmingVanaf € 750
Wanden betegelen€ 700 – € 1.600
Leidingwerk verleggen€ 250 – € 750
Overige materialen, zoals sifons en elektriciteit etc.€ 150 – € 350

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten verbouwen van uw badkamer in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Badkamer verbouwen Amsterdam

Prijsbepalende factoren kosten badkamer verbouwen

Uiteraard zijn uw persoonlijke wensen voor de verbouwing van grote invloed op de hoogte van de kosten voor de verbouwing. Maar welke factoren hebben hier nog meer invloed op? De prijsbepalende factoren voor de hoogte van de kosten van een badkamer verbouwing zijn:

  • Oppervlakte van de badkamer: Logischerwijs geldt hier: hoe groter uw badkamer, hoe hoger de kosten om deze te laten verbouwen. Zijn er in uw badkamer schuine muren aanwezig? Ook dit kan de kosten verhogen, omdat dit moeilijker bereikbaar/bewerkbaar is;
  • Hoeveelheid sanitair: Het laten vervangen van sanitair kan snel oplopen in de cijfers, denk bijvoorbeeld aan het vervangen van uw wastafel, toilet en badkuip of douche.
  • Materiaalkeuze: De keuze voor materialen m.b.t. het sanitair en de afwerking hebben ook invloed op de totaalprijs van de verbouwing. Kiest u voor hoogwaardige en luxe merken dan komt dit duurder uit dan wanneer u kiest voor B-merken of eens een kijkje neemt in een sanitair outlet.
  • Extra opties: Houdt u van luxe en wenst u uw badkamer te upgraden? Meerdere extra opties kunnen die luxe verzorgen, maar hier betaalt u uiteraard wel wat meer voor. Mogelijkheden die vallen onder de extra opties zijn bijvoorbeeld een whirlpool of bubbelbad, maar ook een luxe afwerking van uw badkamer met vloerverwarming of watervast stucwerk zijn veel gekozen extra opties die de prijs van uw badkamer verbouwing verhogen.

Vrijblijvende offerte?

Prijsvoorbeelden badkamer verbouwen in Amsterdam

Omdat de prijzen voor een verbouwing van de badkamer zo enorm kunnen verschillen, hebben we enkele voorbeelden voor u opgemaakt. In deze voorbeelden gaan we uit van een gemiddelde badkamer met een oppervlakte van 9 m² waarbij Aannemer Amsterdam de werkzaamheden volledig voor u uitvoert. Deze gemiddelde prijzen zijn berekend exclusief btw.

Kleine badkamer verbouwing

Een kleine verbouwing van uw badkamer kan toch al een heel andere uitstraling aan uw badkamer geven zonder te veel geld te hoeven betalen. Een kleine badkamer verbouwing bestaat vaak uit:

Afhankelijk van de materiaalkeuze kunnen bovenstaande werkzaamheden worden uitgevoerd voor een gemiddeld bedrag van tussen de €3.500,- en €5.500,-.

Gemiddelde badkamer verbouwing

Bij een gemiddelde badkamer verbouwing gaan we uit van een nieuwe indeling voor de op te bouwen badkamer. Werkzaamheden waaruit wordt gekozen kan worden bij een gemiddelde badkamer verbouwing zijn:

Afhankelijk van de materiaalkeuze kan een gemiddelde badkamer verbouwing met geselecteerde werkzaamheden uit bovenstaande opsomming worden uitgevoerd voor een gemiddeld bedrag van tussen de €5.500,- en €8.000,-.

Grote badkamer verbouwing

Wilt u flink investeren in uw badkamer en de luxe thuis ervaren zoals u dit in een hotel ook ervaart? Alles is mogelijk, zeker met een uitgebreid budget. Werkzaamheden waaruit gekozen kan worden bij een grote badkamer verbouwing zijn o.a.:

Afhankelijk van de materiaalkeuze kan een grote badkamer verbouwing met geselecteerde werkzaamheden uit bovenstaande opsomming worden uitgevoerd voor een gemiddeld bedrag van tussen de €10.000.- en €20.000,-.

Handige bespaartips

Het verbouwen van uw badkamer is in veel gevallen toch een flinke investering. De experts van Aannemer Amsterdam begrijpen dat kosten wenst te besparen waar dit mogelijk is. In sommige gevallen kunnen onderstaande tips u helpen om te besparen op de totale kosten van uw badkamer verbouwing:

  • Zelf werkzaamheden deels uitvoeren: Bent u lichamelijk in staat om zelf uw handen uit de mouwen te steken tijdens de verbouwing van uw badkamer? Dan kunt u overwegen om bijvoorbeeld zelf sloopwerkzaamheden uit te voeren of het puin af te voeren naar de gemeente. Alle werkzaamheden die een aannemer niet hoeft uit te voeren, scheelt u in uw portemonnee.
  • Houd het klein: Met enkele kleinere werkzaamheden kunt u toch een heel andere uitstraling aan uw badkamer geven. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van uw badkamer meubel of uw staande toilet vervangen voor een hangend exemplaar. Ook klein denken kan groots uitpakken.
  • Laat verschillende werkzaamheden in één keer uitvoeren: Is uw budget nu niet toereikend om de gewenste werkzaamheden uit te laten voeren? Dan kunt u ervoor kiezen om nog even door te sparen. Het combineren van meerdere werkzaamheden zorgt er in de meeste gevallen voor dat u goedkoper uit bent dan wanneer u deze telkens stuk voor stuk laat uitvoeren. 
 

Badkamer laten verbouwen door Aannemer Amsterdam

De verbouwing van uw badkamer laten uitvoeren door een professioneel bouwbedrijf waar talloze tevreden klanten u voor gingen? Aannemer Amsterdam werkt samen met de beste bouwexperts en biedt u een kwalitatieve verbouwing voor een voordelige totaalprijs. Vakmanschap en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel, gecombineerd met een hoogstaande service ontzorgen wij u van A tot Z.

Wilt u meer informatie over onze diensten of wenst u een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.