Aannemer-Amsterdam-Logo

Dakopbouw

In deze tijd is een groter huis vinden niet makkelijk. De oplossing voor ruimtegebrek is dan ook het creëren van meer ruimte in uw huidige woning. En daarin zijn er meer mogelijkheden dan u denkt! Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een dakopbouw? Dit kan de welbekende dakkapel zijn maar zelfs het opbouwen van een hele verdieping is mogelijk! Dit is niet alleen mogelijk op een plat dak maar ook op een punt dak. Bij Aannemer Amsterdam bieden wij verschillende mogelijkheden aan. Vaak is een dakopbouw maatwerk maar er bestaan ook prefab mogelijkheden die wij voor u kunnen plaatsen. Graag vertellen wij u hieronder meer over de mogelijkheden.

Ga snel naar

Wat is een dakopbouw nou precies?

Een dakopbouw kan het plaatsen van een complete extra verdieping op uw woning zijn. Eigenlijk is dit dé oplossing voor een te kleine woning want hiermee kunt u die extra slaapkamers of werkruimte creëren. Maar als u al een lage zolder heeft waar u nu niet zo veel mee kan kunt u ook kiezen voor een dakkapel. Hiermee verhoogt u de verdieping eigenlijk en komt er ook gelijk meer licht binnen. Ook dit wordt een dakopbouw genoemd.

Dakopbouw plat dak

Op woningen met een plat dak is eigenlijk vrij simpel een dakopbouw te plaatsen. Een ideale oplossing voor als u een woning heeft met twee woonlagen en er bijvoorbeeld gezinsuitbreiding aan komt. Door een extra verdieping toe te voegen kunt u al snel 2 of 3 slaapkamers aan uw woning toevoegen.

Dakopbouw

Dakopbouw garage

Heeft u een aangebouwde garage met plat dak tegen uw woning aan staan? Ook hier kan een extra verdieping op worden gebouwd om een extra slaap- of werkkamer te realiseren! Maar ook als u extra bergingsruimte nodig heeft is een dakopbouw op uw garage misschien een idee? Voor opbouw op platte daken zijn er verschillende opties. Zo is er niet alleen maatwerk maar kan ook prefab een goede optie voor u zijn! Bij Aannemer Amsterdam bespreken we graag de opties met u!

Vrijblijvende offerte?

Vergunningsplichtig?

Voor een dakopbouw is eigenlijk altijd een vergunning nodig. U kunt bij uw gemeente terecht voor meer informatie en antwoorden over hoe u een vergunning aanvraagt. Bij Aannemer Amsterdam weten wij goed hoe zo’n vergunning aanvraag verloopt en wat er precies voor nodig is. Doordat wij goed bekend zijn met deze procedures kunnen we door het aanleveren van de juiste stukken er voor zorgen dat de kans de de dakopbouw wordt goedgekeurd zo groot mogelijk is. We hebben al meerdere klanten succesvol aan een vergunning voor een dakopbouw met nokverhoging met dakkapel of terras geholpen.

Prijsbepalende factor kosten dakopbouw

Omdat een dakopbouw vaak maatwerk is is het lastig te zeggen wat deze u gaat kosten. Om u een scherpe offerte aan te kunnen bieden is het nodig om alle informatie en al uw wensen te weten. Denk hierbij aan het materiaal waar u voor kiest, zo is een stenen dakopbouw duurder als een houten dakopbouw. Natuurlijk is de afmeting prijsbepalend maar ook de afwerking het soort kozijnen en glas dat geplaatst gaat worden en hoe de dakopbouw geïsoleerd moet worden. Als we kijken naar een gemiddelde prijs kunt u rekenen met ongeveer € 1200,- per m2. Wilt u voor uw situatie een prijs weten dan kunt u natuurlijk geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen met daarin zo gedetailleerd mogelijk uw wensen en de afmetingen. Om u een beetje inzicht te geven in de kosten zullen we hieronder in een handig overzicht wat voorbeelden met de daarbij horende prijzen laten zien.

Afmeting DakopbouwGemiddelde prijsSoort opbouw
Opbouw van 8 m2€ 11.000,-Met een nokverhoging
Opbouw 10 m2€ 13.000,-Met een verhoogde nok
Opbouw 15 m2€ 16.000,-Met een verlegde nok
Opbouw 20 m2€ 18.000,-Met een verlegde nok
Opbouw 25 m2€ 17.000,-Met een plat dak
Opbouw 30 m2€ 19.000,-Met een schuin dak
Opbouw 35 m2€ 21.000,-Met een recht plat dak
Opbouw 40 m2€ 24.000,-Met een recht schuin dak

Kosten dakopbouw

Uw huidige situatie, dus welk soort dak u nu heeft bepaald voor het grootste gedeelte de prijs voor uw nieuwe dakopbouw.

Plat dak

Het makkelijkste dak voor het plaatsen van een dakopbouw is een plat dak. Vanzelfsprekend zijn de kosten voor een dakopbouw op een plat dak dan ook het laagst. Voor een extra verdieping op uw platte dak kunt u uitgaan van een vierkante meterprijs van ongeveer € 900,- tot € 1100,-.

Schuin dak éénzijdige of enkelzijdige nokverhoging (verlegde nok)

Als we het hebben over een éénzijdige nokverhoging bedoelen we dat de nok aan één kant van het dak verlengt wordt. Dit wordt ook wel een verlegde nok genoemd.  Daardoor krijgt u een dakopbouw aan kant van uw dak. Hoe hoger u de nok verlengt hoe meer ruimte u creëert. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 1300,- tot € 1900,- per vierkante meter.

Schuin dak tweezijdige of dubbelzijdige nokverhoging (verhoogde nok)

Er kan ook gekozen voor een tweezijdige nokverhoging, ook wel dubbelzijdige nokverhoging of verhoogde nok genoemd. Hierbij wordt er eigenlijk op het midden van de nok van uw dak een verdieping gebouwd. We kunnen ook zeggen uw dak wordt aan beide kanten verhoogd. Hierdoor is het dus mogelijk een flinke verdieping bij te bouwen. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de € 2800,- en € 3100,- per vierkante meter.

Prefab of maatwerk?

Wat u kiest is natuurlijk geheel afhankelijk van uw situatie of wensen. Voor beide keuzes is iets te zeggen.

Casco dakopbouw

Als we bij u een prefab of maatwerk dakopbouw plaatsen kan er gekozen worden tussen een casco afwerking of complete afwerking. Kiest u voor een casco afwerking dan plaatsen wij voor u de wanden, kozijnen en natuurlijk het dak. De binnenkant van de dakopbouw verzorgt u hierbij zelf. Als wij voor u een complete afwerking verzorgen dan plaatsen wij ook de wanden en deuren, water en elektriciteit en natuurlijk een zandcement vloer. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het water en de elektriciteit door ons aan te laten leggen en de verdere afwerking zoals bijvoorbeeld wanden zelf te plaatsen. Alles is mogelijk!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bij Aannemer Amsterdam maken we een dakopbouw precies zoals u deze wilt hebben. We kijken samen met u wat mogelijk is op uw dak, bespreken uw specifieke wensen, bekijken samen of dit prefab of maatwerk moet worden en bespreken hoe u de afwerking wilt hebben. Bent u ook op zoek naar een aannemer die met u meedenkt en samen met u een dakopbouw verzorgt die persoonlijk en naar uw wensen is afgewerkt en ingericht? Neem dan contact op met de specialisten van Aannemer Amsterdam. Wij zullen voor u geheel vrijblijvend een scherpe offerte maken zodat ook u snel van extra woonruimte kunt genieten!