Aannemer-Amsterdam-Logo

Dakbedekking Amsterdam

Laat u een nieuwe aanbouw bouwen en vraagt u zich af welke soort dakbedekking hiervoor het beste is? Of heeft u al een aanbouw maar is de dakbedekking aan vervanging toe? Bij Aannemer Amsterdam kunnen we u adviseren over allerlei soorten dakbedekking. Wij hebben jarenlang ervaring in het plaatsen van verschillende soorten dakbedekkingen op platte en hellende daken. We weten als geen ander hoe belangrijk een goede dakbedekking is. De juiste dakbedekking beschermt uw woning tegen de verschillende weersomstandigheden en bepaalt ook de uitstraling van uw woning. Weten welke soort dakbedekking voor uw aanbouw geschikt is? Neem contact op met Aannemer Amsterdam wij helpen u graag!

Ga snel naar

Kosten dakbedekking per soort

Wat het plaatsen van dakbedekking u kost is afhankelijk van welke soort dakbedekking u kiest. Er is veel keus als het gaat om dakbedekking zoals dakpannen, EPDM, leien, Bitumen, een rieten dak en nog meer. Al deze verschillende soorten dakbedekking is verschillend in levensduur, prijsklasse en uitstraling. Daarnaast zal de keuze die u maakt ook afhangen van of het om een hellend of plat dak gaat. Hieronder vind u een handig overzicht met daarin de prijzen en levensduur van de verschillende soorten dakbedekking.

Hellend dakGemiddelde prijs per vierkante meterLevensduur
Dakpannen€ 30 – 6030 tot 50 jaar
Leien dakbedekking€ 65 – 12025 tot 100 jaar
Dakplaten€ 20 – 6020 tot 50 jaar
Rieten dakbedekking€ 70 – 9530 tot 35 jaar
Zinken dakbedekking€ 90 – € 11570 tot 100 jaar
Groendak€ 35 – € 20050 tot 70 jaar
Plat dak
EPDM dakbedekking€ 60 – € 8030 tot 50 jaar
Bitumen dakbedekking€ 40 – € 5020 tot 40 jaar
PVC dakbedekking€ 50 – € 7515 tot 40 jaar
Groen dak50 tot 70 jaar

Let op: Om een zo lang mogelijke levensduur te realiseren is het belangrijk dat u voor een goede kwaliteit dakbedekking kiest en het op de juiste manier laat plaatsen. Schakel daarom altijd een professionele dakdekker in die weet hoe de dakbedekking geplaatst moet worden en ook werkt met hoogwaardige materialen. Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan voor een professionele plaatsing van uw dakbedekking.

Dakbedekking

Exacte kosten voor uw wensen

U heeft nu een beetje idee wat de dakbedekking van uw keuze u ongeveer zou kunnen kosten. Maar u wilt waarschijnlijk weten wat de dakbedekking van uw keuze u precies gaat kosten. Voor elke soort dakbedekking kunt u terecht bij Aannemer Amsterdam. Neem via ons offerte formulier contact met ons op voor een exacte prijsopgave voor uw wensen.

Misschien wilt u een een offerte voor een nieuwe aanbouw en wilt u gelijk advies welke dakbedekking u hiervoor het beste kunt kiezen en wat dit u gaat kosten. Maar het kan ook zo zijn dat u wilt weten hoe de staat van uw huidige dak is. Ook hiervoor komen we bij u langs. We zullen dan een uitgebreide dakinspectie bij u uitvoeren. Hier kan uit komen dat uw dakbedekking vervangen moet worden maar het kan ook zo zijn dat uw dak met een kleine reparatie weer helemaal goed is.

Ook als u twijfelt welke dakbedekking het beste bij uw dak past kunt u contact met ons opnemen. We komen graag langs om uit te leggen wat de verschillen tussen de verschillende soorten dakbedekking zijn en kunnen u adviseren welke soort dakbedekking het meest geschikt is voor uw dak. Hierna kunnen we u een scherpe offerte aanbieden zodat u ook gelijk weet wat de dakbedekking van uw keuze u gaat kosten.  Natuurlijk kunnen we ook voor een aantal verschillende soorten dakbedekking een offerte maken zo weet u ook gelijk wat het beste binnen uw budget past.

Vrijblijvende offerte?

Soorten dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking te kiezen voor een plat dak. Hieronder leggen we u per keus de voor- en nadelen uit. Ook vertellen we u wat de prijzen per soort dakbedekking zijn zodat u een keus kunt maken die past bij uw wensen en budget.

Bitumen

Bitumen is al jarenlang een bekende soort dakbedekking voor een plat dak. Bitumen wordt ook wel roofing of dakleer genoemd. Er wordt vaak voor Bitumen gekozen omdat het erg goedkoop is. Bitumen wordt gemaakt uit aardolie en is er in verschillende kleuren. Onze dakdekker brengt bitumen aan in stroken en soms in meerdere lagen. Bitumen kunnen verlijmd worden of met een brander worden aangebracht. Het is belangrijk dat de stroken elkaar goed overlappen om lekken te voorkomen.

EPDM

De laatste jaren wordt er ook veel voor EPDM gekozen op platte daken. Dit omdat EPDM langer mee gaat als bitumen. Wel is EPDM iets duurder als Bitumen. EPDM is een waterdichte rubbersoort, het is erg elastisch en zal daarom niet snel vervormen of scheuren. Ook is het goed UV-bestendig. Onze dakdekker kan EPDM op maat laten maken en het zo als één naadloos geheel aanbrengen. Het voordeel van een naadloos geheel is dat er minder kans is op lekkage. EPDM wordt met lijm aangebracht.

PVC

U kunt ook kiezen voor een PVC dakbedekking voor uw platte dak. PVC is net als EPDM erg elastisch waardoor het niet snel vervormt of scheurt door de verschillende weersomstandigheden. PVC wordt ook door middel van lijm aangebracht. PVC is te krijgen in verschillende diktes. De dikte bepaald ook de levensduur van de PVC dakbedekking.

Groendak

U kunt ook kiezen voor een PVC dakbedekking voor uw platte dak. PVC is net als EPDM erg elastisch waardoor het niet snel vervormt of scheurt door de verschillende weersomstandigheden. PVC wordt ook door middel van lijm aangebracht. PVC is te krijgen in verschillende diktes. De dikte bepaald ook de levensduur van de PVC dakbedekking.
Dakbedekking aan het leggen

Soorten dakbedekking hellend dak

Dakpannen

De meest gekozen dakbedekking voor een hellend dak zijn nog altijd dakpannen. Dakpannen zijn goedkoop en hebben een goede prijs- kwaliteit verhouding daarnaast zijn ze snel te plaatsen. Betonnen dakpannen zijn het goedkoopst maar bent u opzoek naar een authentieke uitstraling dan kunt u ook kiezen voor keramische dakpannen. Deze zijn wel iets duurder. Afhankelijk van de hellingsgraad van uw dak kunt u kiezen voor holle of platte dakpannen.

Dakplaten

Heeft u een beperkt budget? Dan kunt u kiezen voor dakplaten. Momenteel zijn dakplaten de goedkoopste dakbedekking die er is. Iedereen is wel bekend met de traditionele golfplaten in metaal, bitumen of kunststof of de trapeziumprofiel aluminium of stalen platen. Maar wist u dat er ook dakpanplaten zijn met de uitstraling van een een pannendak? Deze zijn ook gemaakt van aluminium of staal en zijn in verschillende kleuren en afwerkingen te krijgen.

Leien dakbedekking

Wie kent ze niet? Prachtige monumentale panden met een leien dak? Leien dakbedekking is erg licht maar plaatsing ervan duurt wel langer dan de normale dakpan. Er zijn leien uit vezelcement, dit zijn eigenlijk kunstleien. En de oorspronkelijke leien uit natuursteen. De natuurleien hebben een erg lange levensduur.

Rieten dakbedekking

Bent u op zoek naar een landelijke uitstraling? Kies dan voor een prachtig rieten dak! Deze kan op de traditionele manier geplaatst worden dit wordt een open rieten dak genoemd. Hierbij ligt het riet op panlatten waardoor u aan de binnenkant van de woning het riet kunt zien. Tegenwoordig wordt er ook vaak gekozen voor een gesloten rieten dak. Hierbij ligt het riet op een gesloten dak van isolatieplaten of multiplex. Dit heeft een grotere brandveiligheid en minder tocht of stof.

Groendak

Misschien wist u het niet, maar ook op een hellend dak is een groendak mogelijk. Wel kunnen er dan alleen mossen vetplanten en verschillende soorten kruiden op geplaatst worden. Let er wel op dat de hellingsgraad niet te groot mag zijn. Heeft uw dak een hellingsgraad groter dan 35 graden? Dan moet het groendak door middel van speciale technieken geplaatst worden om schuiven te voorkomen.

Zinken dakbedekking

Wilt u van uw dak een echte eye-catcher maken? Kies dan voor een zinken dakbedekking! Zinken dakbedekking zorgt voor een geweldige uitstraling ook is zink erg flexibel hierdoor is het ook goed op alternatief gevormde daken te plaatsen. Zinken dakbedekking is wel wat duurder in aanschaf maar gaat  enorm lang mee.
Rieten dak

Welke dakbedekking is de beste keus voor uw dak?

Misschien heeft u nu een keus kunnen maken. Maar misschien is er voor u wel te veel keus en vraagt u zich af welke soort dakbedekking u het beste kunt kiezen. De keuze voor een bepaalde soort dakbedekking hangt van verschillende factoren af.

Vind u het nog steeds lastig om een keuze te maken? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier. Als u aangeeft dat u twijfelt tussen bijvoorbeeld dakpannen of een groendak kunnen we voor beide soorten dakbedekking een super scherpe offerte aanbieden. Ook kunnen we bij u langskomen om de details te bespreken. Zo kunnen we u misschien helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw woning. Bij Aannemer Amsterdam denken we graag met u mee!