Aannemer-Amsterdam-Logo

Huis verbouwen Amsterdam

Het verbouwen van uw woning of kantoorpand in Amsterdam is een flinke investering waarvan u natuurlijk nog jaren wilt nagenieten. Het is daarom belangrijk dat u de verbouwing door een ervaren en vakkundig bouwbedrijf laat uitvoeren. Aannemer Amsterdam werkt uitsluitend samen met bouwexperts die u volledig ontzorgen tijdens het gehele project. Hoe wij dit aanpakken? Dat komt u allemaal te weten op deze pagina. Lees snel verder.

Ga snel naar

Wat kost een huis verbouwen in Amsterdam?

Een verbouwing kan soms flink in de cijfers lopen. Natuurlijk is het van belang welke soort werkzaamheden u wenst uit te voeren aan de woning of het pand, maar ook de bereikbaarheid van het pand, materiaalkeuze tijdens de verbouwing en andere zaken zijn van invloed op de totaalprijs voor de verbouwing.

Om u enigszins inzicht te geven in de gemiddelde uiteenlopende kosten per soort verbouwing in Amsterdam, hebben we onderstaand overzicht voor u opgemaakt. In dit overzicht ziet u de kosten incl. BTW:

Complete verbouwingGemiddelde kosten incl BTW
Dakopbouw laten plaatsen€ 9.000 – € 20.000,-
Badkamer verbouwing€ 5.000 – € 9.000,-
Zolder verbouwing & isoleren€ 5.000 – € 10.000,-
Keuken verbouwing€ 8.000 – € 15.000,-
Woonkamer uitbouwen€ 17.500 – € 32.500,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten verbouwen van uw woning of kantoorpand in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

De experts van Aannemer Amsterdam vinden het belangrijk om u een hoogwaardige service en professionele uitvoering van de werkzaamheden te bieden voor een betaalbare prijs. Wilt u weten welke werkzaamheden mogelijk zijn binnen uw budget? Of wenst u advies op maat met oog op uw budget en de wensen voor de verbouwing? Onze gemotiveerde vaklieden gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden met u door te nemen.

Huis verbouwen in Amsterdam

Stappenplan huis verbouwen

Uw woning of kantoorpand laten verbouwen kan voor u voelen als een groot project wat veel tijd in beslag neemt. Dit kan zo zijn bij grote verbouwingen, maar dat is zeker niet altijd aan de orde. De professionals van Aannemer Amsterdam vinden het belangrijk om uw verbouwing niet te veel tijd in beslag te laten nemen, omdat verdere afwerking en stoffering pas na de verbouwing kan starten. Bovendien weten onze vaklieden hoe zij vakkundig en kwalitatief werk uitvoeren onder tijdsdruk, omdat ze als geen ander weten hoe u staat te popelen om uw verbouwde woning of kantoorpand te betreden.

Dankzij het succesvol verbouwen van talloze woningen, kantoorpanden en fabriekshallen heeft Aannemer Amsterdam een efficiënte werkwijze opgezet. Ervaring en expertise blijkt de perfecte combinatie voor een duidelijk en overzichtelijk stappenplan:

Stap 1: Uw wensen combineren met onze inzichten

Voor ons geldt tijdens het gehele proces: uw wensen en voorkeuren zijn ons bevel. Hierbij houden onze experts natuurlijk in oog of uw wensen realistisch en haalbaar zijn. We besprek uw wensen, de mogelijkheden en onze inzichten transparant en duidelijk met elkaar om tot een goed besluit te komen. Dit houdt in dat wij bij u op locatie het pand ook komen bezichtigen om zo min mogelijk voor onverhoopte verrassingen te komen te staan gedurende het verbouwingsproces.

Stap 2: Prijsberekening voor uw verbouwing

Wanneer duidelijk in kaart is gebracht welke werkzaamheden we gaan uitvoering tijdens de verbouwing, zullen we voor u een prijsberekening maken. Dit kunnen we op drie verschillende manieren voor u opstellen, namelijk:

 • Vaste prijs
  Een vaste prijs houdt in dat we samen met u een prijsafspraak maken voor het totaalbedrag van de uit te voeren verbouwing aan uw woning of kantoorpand in Amsterdam. Blijkt er sprake van meerwerk tijdens de verbouwing? Dan zullen we dit niet bij u in rekening brengen en draaien wij zelf op voor deze kosten.
 • Richtprijs
  Een richtprijs houdt in dat we u voorzien van een offerte met daarin een inschatting van de totale kosten van de uit te voeren verbouwing aan uw woning of kantoorpand in Amsterdam. Wanneer er sprake is van meerwerk tijdens het verbouwingsproces mogen wij maximaal 10% van de richtprijs extra factureren.
 • Uurtarief
  Bij kleinere verbouwingen of renoverende werkzaamheden aan uw woning of kantoorpand in Amsterdam kan een uurtarief worden afgesproken. In het geval van grote verbouwingen gebeurt dit vrijwel nooit, gezien u waarschijnlijk duurder uit bent met deze berekeningswijze.

Wanneer wij uw akkoord hebben ontvangen op onze prijsberekening(en) zullen we in samenspraak met u de verbouwing gaan inplannen. Let op: duurt het langer voordat uw akkoord bij ons binnen is? Dan kan het inplannen van uw verbouwing ook langer duren, omdat wij mogelijk andere projecten eerst dienen af te ronden of uit te voeren.

Stap 3: Aanvragen vergunning(en) en aanvullende voorbereidende werkzaamheden

In veel gevallen is het nodig om één of meerdere vergunningen aan te vragen bij uw gemeente alvorens de verbouwing mag starten. Om deze vergunningen aan te vragen zijn professionele bouwtekeningen t.b.v. de verbouwing een vereiste. Aannemer Amsterdam heeft professionals die dit proces voor u uit handen nemen: wij verzorgen de benodigde bouwtekening(en), eventuele benodigde constructieberekening(en) én zorgen ervoor dat de vereiste vergunningen voor u aangevraagd worden bij uw gemeente. Zoals gezegd, Aannemer Amsterdam ontzorgt u van A tot Z.

Stap 4: Verbouwing uitvoeren en aansluitend opleveren

Nu gaat het echte werk beginnen. We starten op de afgesproken datum met de werkzaamheden voor uw verbouwing. In de meeste gevallen beginnen we met sloopwerk en het afvoeren van puin om vervolgens te gaan opbouwen. We ronden de verbouwing af op de afgesproken datum en zorgen dat de oplevering aansluitend snel kan verlopen. Binnen een mum van tijd kunt u genieten van uw verbouwde woning/kantoorpand.

Financiering huis verbouwen in Amsterdam

De mogelijkheden voor het financieren van uw verbouwing in Amsterdam zijn in de afgelopen jaren flink veranderd. Vroeger was het mogelijk om een verbouwing te financieren door een verhoging van de hypotheek, maar tegenwoordig is dit in veel gevallen niet meer mogelijk. Het is dus belangrijk dat u vooraf een budget vast stelt voor de verbouwing en voor uit vindt hoe de financiering eruit ziet. Hebt u genoeg spaargeld om de verbouwing volledig zelf te bekostigen? Of is een (gedeeltelijke) persoonlijke lening nodig om aan het budget te komen?

Meest gekozen financieringsmethodes bij een verbouwing in Amsterdam:

 • Eigen spaargeld
  De meest voordelige en veilige optie is om de verbouwing volledig te bekostigen met spaargeld. Een bijkomend voordeel is dat u geen belasting meer betaalt over het bedrag dat u geïnvesteerd hebt in uw woning of kantoorpand.
 • Persoonlijke lening
  In veel gevallen wordt er gekozen voor het afsluiten van een persoonlijke lening t.b.v. de verbouwing. Zo kunt het gehele budget voor de verbouwing lenen, maar ook kunt u kiezen voor het inleggen van een deel spaargeld en het overige deel te financieren d.m.v. een persoonlijke lening. Let op: naast de lening betaalt u ook rente!
 • Hypotheek verhogen
  In sommige gevallen kan het toch nog mogelijk zijn om uw hypotheek te verhogen t.b.v. de verbouwing van uw woning of kantoorpand in Amsterdam. Let op: laat u altijd informeren en adviseren door een professionele en erkende hypotheekadviseur!

Verschillende mogelijkheden bij het verbouwen van een huis of kantoorpand

Ziet u door de talloze mogelijkheden de bomen door het bos niet meer? Dat kunnen we bij Aannemer Amsterdam goed begrijpen. Op het gebied van verbouwen zijn er allerlei mogelijkheden. Zo kunt u de verbouwing aanzienlijk klein houden, maar toch flinke veranderingen aanbrengen of u kunt er juist voor kiezen om uw woning of kantoorpand rigoureus te verbouwen en compleet nieuw leven in te blazen. En dan is ook alles daar tussen in nog mogelijk.

Werkzaamheden waarvoor u o.a. terecht kunt bij Aannemer Amsterdam:

 • Vloer verwijderen en nieuwe vloer plaatsen;
 • Keuken verwijderen en nieuwe keuken plaatsen;
 • Open keuken creëren;
 • Woonkamer verbouwen;
 • Volledige begane grond verbouwen;
 • Eerste verdieping verbouwen;
 • Tweede verdieping verbouwen;
 • Zolder verbouwen en/of isoleren;
 • Nieuwe indeling in de gedeeltelijke of gehele woning/kantoorpand;
 • (Herstel)werkzaamheden fundering;
 • Extra kamer en/of woonruimte creëren;
  Badkamer verwijderen en nieuwe badkamer plaatsen;
 • Schoorsteen laten verwijderen;
 • Kozijnen gedeeltelijk of volledig vervangen;
 • Creëren van nieuwe ramen en deuren in het pand;
 • Verdieping toevoegen (bij plat dak) en nieuw dak aanleggen.

Dit is zomaar een greep uit de talloze te noemen werkzaamheden die de professionals van Aannemer Amsterdam probleemloos, vakkundig én efficiënt voor u uit kunnen voeren. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden, advies op maat of een gratis en vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Neem snel contact op met een van onze experts!

Vrijblijvende offerte?

Casco woning verbouwen in Amsterdam en omstreken

Met een casco woningen bedoelen we een woning die nog volledig leeg is en vanaf de muren volledig dient te worden opgebouwd. Het is ook mogelijk om uw bestaande woning te laten slopen tot casco en dan geheel opnieuw op te bouwen naar uw wens.

Het verbouwen van een casco woning in Amsterdam en omstreken kunt u met een gerust hart overlaten aan de experts van Aannemer Amsterdam. Talloze casco woningen hebben we omgetoverd in prachtige woningen en kantoorpanden met zeer tevreden klanten als gevolg.

Bij het verbouwen van een casco woning of kantoorpand inventariseren we uw wensen en voorkeuren om deze te combineren met onze constateringen en inzichten. We voorzien u van een offerte op maat met de door ons verwachte kosten om uw casco woning of kantoorpand te verbouwen.

Stelkozijnen plaatsen in Amsterdam

Duurzaam verbouwen in Amsterdam

De experts van Aannemer Amsterdam vinden het milieu belangrijk en zijn dan ook een groot voorstander van duurzaam verbouwen in Amsterdam en omstreken. Maar wat houdt duurzaam verbouwen nu precies in? Duurzaam verbouwen is het behouden en renoveren van bestaande bouw om nieuwbouw te kunnen verminderen. Denk hierbij aan het renoveren van leegstaande panden om deze te gebruiken als woningen of kantoorpanden. Maar ook bij het verbouwen van uw woning is duurzaam verbouwen onze leidraad: we hergebruiken materialen die nog in prima staat verkeren, we verwerken oude materialen in nieuwe materialen en we houden altijd oog op de efficiëntie van onze werkwijze.

Een verbouwing in Amsterdam: de juiste aannemer is het halve werk!

Het laten verbouwen van uw woning of kantoorpand kan voor u als een enorm project aanvoelen waarbij u eigenlijk niet eens weet waar u moet beginnen. In veel gevallen geldt hier: het kiezen van de juiste aannemer is al het halve werk voor uw verbouwing. Een professionele aannemer ontzorgt u tijdens het bouwproces, neemt de controle tijdens de werkzaamheden en informeert u tijdig wanneer problemen of meerwerk aan het licht komen. In de grote vijver vol met aannemers is het hedendaags lastig om de juiste aannemer aan de haak te slaan.

Maar niet voor u, want u hebt de juiste aannemer al gevonden, namelijk Aannemer Amsterdam! Wij werken alleen samen met professionele en ervaren vaklieden die veelzijdig inzetbaar zijn en weten van aanpakken. Een allround bouwservice onder één dak met een hoogstaande service voor een voordelige prijs. Meer informatie over onze diensten of uw verbouwing direct inplannen? Neem contact op met onze experts!

Vergunning nodig voor een verbouwing?

Het is belangrijk om na te gaan of een vergunning nodig is voor uw verbouwing. In veel gevallen geldt dat er alleen een vergunning nodig is wanneer de uitstraling of omgeving van de woning verandert. Gaat u uw woning inpandig laten verbouwen of renoveren? Dan zal een vergunning geen vereiste zijn.

Vind u het lastig om na te gaan of er een vergunning vereist is voor uw verbouwing of vind u het prettig als het aanvraagproces van de vergunning voor u uit handen wordt genomen? Geen probleem, daar zijn de experts van Aannemer Amsterdam voor. Zoals gezegd, wij ontzorgen u van A tot Z.

Dakopbouw door Aannemer Amsterdam

De oplevering na een verbouwing in Amsterdam

Wanneer de verbouwing aan uw woning of kantoorpand afgerond is, gaat het opleveringsproces van start. Een ervaren projectleider en uitvoerder van Aannemer Amsterdam komen op locatie om een uitvoerige controle en naloop van de uitgevoerde werkzaamheden uit te voeren. Bovendien worden cruciale en belangrijke punten van de bouw nagelopen om de veiligheid en kwaliteit van de bouw te bevestigen. Is alles in orde? Dan gaan we een opleverdatum met u inplannen. Blijkt dat er aanvullende werkzaamheden nodig zijn n.a.v. de controles? Dan zorgen we dat deze werkzaamheden op zeer kort termijn worden ingepland en uitgevoerd om oplevering van uw woning of kantoorpand alsnog voorspoedig te laten plaatsvinden.

De oplevering van uw woning of kantoorpand na een verbouwing is ook voor Aannemer Amsterdam altijd een feestelijk moment. We zijn blij u van dienst te hebben kunnen zijn tijdens het bouwproces en blijven dan ook graag aan uw zijde na deze tijd. Dit betekent dat u ook na de oplevering altijd bij ons terecht kunt voor vragen en/of opmerkingen en wij natuurlijk graag voor u klaar staan bij toekomstige (onderhouds-)werkzaamheden aan uw woning of bedrijfspand.

Offerte aanvragen verbouwen huis of kantoorpand Amsterdam en omstreken

Wilt u uw woning of kantoorpand laten verbouwen door een professioneel bouwbedrijf? Aannemer Amsterdam werkt samen met de beste bouwexperts en biedt u een kwalitatieve verbouwing voor een voordelige totaalprijs. Vakmanschap en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel, gecombineerd met een hoogstaande service ontzorgen wij u van A tot Z.

Wilt u meer informatie over onze diensten of wenst u een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.