Aannemer-Amsterdam-Logo

Huis verbouwen kosten Amsterdam

Een van de grootste punten waarop veel mensen een verbouwing uit blijven stellen zijn de kosten die hierbij komen kijken. Veel mensen denken dat een verbouwing een flinke investering is en kijken daarom naar alternatieven. Maar een verbouwing hoeft niet altijd veel geld te kosten, zeker niet wanneer u kiest voor de juiste aannemer en duidelijke prijsafspraken maakt. We geven u op deze pagina meer inzicht in de kosten van een verbouwing, hoe deze kosten worden opgebouwd en waarom u het voordeligst uit bent door te kiezen voor Aannemer Amsterdam.

Ga snel naar

Zelf uw huis verbouwen om kosten te besparen?

De kosten voor een verbouwing kunnen soms flink oplopen, dit is vooral afhankelijk van de werkzaamheden die u wenst uit te laten voeren. Om kosten te besparen kunt u ervoor kiezen om de verbouwing deels of volledig zelf uit te voeren. Dit is wel een groot risico: wanneer u geen ervaren doe-het-zelf klusser bent en niet voldoende kennis hebt van de werkzaamheden die u gaat uitvoeren, kunnen de gevolgen zeer groot zijn. Een verbouwing zelf uitvoeren alleen met oog op het drukken van de kosten is wat ons betreft dus geen optie. De kans is groot dat u zult ervaren dat in dit geval goedkoop uiteindelijk duurkoop is.

Kies voor veiligheid, kwaliteit en professionaliteit. Kies voor Aannemer Amsterdam, dan bent u verzekert van een ervaren en vakkundig bouwbedrijf met allround experts.

Huis verbouwen in Amsterdam

Gemiddelde kosten huis verbouwen in Amsterdam

De kosten voor het verbouwen van een woning in Amsterdam kunnen enorm verschillen. Er zijn verschillende factoren die de totale prijs kunnen laten oplopen. Allereerst zijn uw persoonlijke wensen voor de verbouwing en de uit te voeren werkzaamheden van grote invloed op de prijs. Ten tweede zijn ook de keuzes voor materialen van groot invloed.
Omdat dergelijke keuzes zeer persoonlijk zijn en het daarom niet makkelijk is een gemiddelde prijs te geven per verbouwing, hebben we verschillende wijzen van prijsberekeningen voor u opgezet. Zo kunt u met gemiddelde prijzen, het aantal vierkante meter van uw woning en een rekenmachine toch een heel eind op weg komen om een globale berekening te maken voor uw verbouwing.

De experts van Aannemer Amsterdam raden u aan om altijd vooraf een gratis en vrijblijvende offerte op te vragen, om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan. Uw eigen berekening o.b.v. onderstaande gemiddelde prijzen is slechts voor eigen gebruik, u kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Kostenindicatie per soort verbouwing

Complete verbouwing (renovatie)Kosten per m³
Klein huis (max 100 m²)€ 350 – € 475
Gemiddeld huis (150 m²)€ 325 – € 400
Groot huis (200 m²)€ 275 – € 350

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten verbouwen van uw woning of kantoorpand in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Kostenindicatie per onderdeel verbouwing

Onderdelen verbouwingGemiddelde kosten
Aanbouw realiseren€ 17.500 – € 75.000
Dakkapel plaatsen€ 3.000 – € 9.000
Badkamer verwijderen en nieuw plaatsen€ 5.000 – € 15.000
Toilet verwijderen en nieuw plaatsen€ 1.500 – € 4.000
Keuken verwijderen en nieuw plaatsen€ 5.000 – € 15.000
Verlichting verwijderen en nieuw plaatsen€ 100 – € 1.750
Deuren verwijderen en nieuw plaatsen€ 50 – € 225 (per deur)
Schilderwerk inpandig€ 1.000 – € 5.000
Kelder realiseren€ 12.000 – € 60.000

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten verbouwen van uw woning of kantoorpand in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Kostenindicatie per vakman

Soort vakmanGemiddelde prijs per uur
Dakdekker€ 30 – € 50
Elektricien€ 30 – € 65
Glaszetter€ 30 – € 45
Stukadoor€ 25 – € 45
Schilder€ 25 – € 40
Timmerman€ 30 – € 50
Tegelzetter€ 30 – € 40

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten verbouwen van uw woning of kantoorpand in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren huis verbouwen in Amsterdam

Een groot deel van de prijsbepalende factoren voor een verbouwing hebt u zelf in de hand. Hiermee bedoelen we dat uw wensen en keuzes meestal de grootste invloed hebben op de uiteindelijke totaalprijs. Deze verschillende prijsbepalende factoren lichten we hieronder verder toe:

 • Materiaalkeuze
  Je kunt voor allerlei materialen kiezen die gebruikt worden tijdens de verbouwing. Denk alleen al aan nieuwe kozijnen; je kunt kiezen voor hout, aluminium, staal en kunststof. Maar ieder type materiaal heeft zijn eigen prijskaartje. Afhankelijk van uw keuzes kan u de prijs dus enorm drukken of juiste laten oplopen.
 • Aannemer
  Iedere aannemer hanteert een andere prijs, meestal afhankelijk van kennis en opgedane ervaring. Bij Aannemer Amsterdam werkt dit gelukkig anders. Bij ons betaalt u een voordelige prijs, omdat wij goede prijsafspraken hebben gemaakt met onze samenwerkende leveranciers en al jarenlang werken met een vast team op wie wij altijd kunnen bouwen.
  Het is verstandig vooraf meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven, zodat u een weloverwogen keuze maakt waar u een goed gevoel bij hebt.
 • Hoeveelheid uitbesteed werk
  Ook is de mate waarin u werk uitbesteed aan een aannemer van invloed op de totaalprijs. Bent u een ervaren doe-het-zelf klusser en lichamelijk in staat om flink werk te verzetten? Dan kunt u aanzienlijk besparen op de totale kosten door zelf uw handen uit de mouwen te steken. Door zelf bijvoorbeeld sloopwerkzaamheden uit te voeren, puin af te voeren naar de gemeente en de afwerking na de verbouwing te realiseren, kunt u behoorlijk besparen.
  Let op: het gedeeltelijk zelf uitvoeren van een verbouwing is uitsluitend te overwegen wanneer u een ervaren doe-het-zelf-klusser bent én u hiertoe lichamelijk in staat bent.
 • Extra opties
  Kiest u in de basis voor de redelijk standaard keuzes qua vernieuwing van sanitair, tegels, vloer(en) en andere zaken of hecht u waarde aan extra opties die meer luxe uitstralen en bieden? Dit soort keuzes hebben natuurlijk ook invloed op de totaalprijs van uw verbouwing.

Hoe zijn de kosten van een verbouwing opgebouwd?

Een vraag die we vaak horen is hoe de kosten voor een verbouwing door Aannemers Amsterdam precies opgebouwd is. We zijn graag transparant en eerlijk over onze kosten en lichten u daarom graag toe hoe wij onze totaalprijs voor een verbouwing in Amsterdam en omgeving berekenen.

Wanneer je de totale kosten verdeeld in procenten over de verschillende kostenposten, ziet het er ongeveer zo uit:

Verschillende kosten aannemerAantal procent van het totaalbedrag
Arbeid50%
Materiaal t.b.v. verbouwing35-40%
Overige kosten t.b.v. verbouwing5%
Algemene kosten5-10%
 • Arbeid: uitgevoerde werkzaamheden door vaklieden van Aannemer Amsterdam.
 • Materiaal t.b.v. verbouwing: alle gebruikte materialen voor de verbouwing en de afwerking.
 • Overige kosten t.b.v. verbouwing: denk bijv. aan het huren van een container, steiger, puin afvoer e.d.
 • Algemene kosten: Voorrijkosten en eventuele andere kostenposten (constructieberekening e.d.).
 

Uw woning of kantoorpand laten verbouwen door Aannemer Amsterdam

Het laten verbouwen van uw woning of kantoorpand kan voor u als een enorm project aanvoelen waarbij u eigenlijk niet eens weet waar u moet beginnen. In veel gevallen geldt hier: het kiezen van de juiste aannemer is al het halve werk voor uw verbouwing. Een professionele aannemer ontzorgt u tijdens het bouwproces, neemt de controle tijdens de werkzaamheden en informeert u tijdig wanneer problemen of meerwerk aan het licht komen. In de grote vijver vol met aannemers is het hedendaags lastig om de juiste aannemer aan de haak te slaan.

Maar niet voor u, want u hebt de juiste aannemer al gevonden, namelijk Aannemer Amsterdam! Wij werken alleen samen met professionele en ervaren vaklieden die veelzijdig inzetbaar zijn en weten van aanpakken. Een allround bouwservice onder één dak met een hoogstaande service voor een voordelige prijs. Meer informatie over onze diensten of uw verbouwing direct inplannen? Neem contact op met onze experts!

Offerte aanvragen woning verbouwen in Amsterdam

Wilt u uw woning of kantoorpand laten verbouwen door een professioneel bouwbedrijf? Aannemer Amsterdam werkt samen met de beste bouwexperts en biedt u een kwalitatieve verbouwing voor een voordelige totaalprijs. Vakmanschap en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel, gecombineerd met een hoogstaande service ontzorgen wij u van A tot Z.

Wilt u meer informatie over onze diensten of wenst u een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.