Aannemer-Amsterdam-Logo

Verbouwing Amsterdam en de kosten daarvan

Bijna iedereen loopt er wel een keer tegen aan. Er moet verbouwd worden. Dit kan zijn omdat uw woning te klein is, verouderd is, verbeterd moet worden of omdat u uw woning graag luxer wilt maken anders gezegd uw wooncomfort wilt vergroten. Soms is dit een kleine en dus niet al te dure klus maar vaak is het zo dat als u een verbouwing gaat plannen er een hele lijst aan klussen te voorschijn komen. Het wordt dus toch nog een flinke verbouwing. En wat gaat dit u dan kosten? Graag vertellen we u meer over wat verbouwen u kan gaan kosten, welke keuzes de prijs voor de verbouwing bepalen en geven we u slimme tips om geld te besparen op uw verbouwing.

Ga snel naar

Prijsbepalende factoren verbouwing Amsterdam

Als u op internet gaat zoeken wat een nieuwe badkamer u gaat kosten zult u grote verschillen in prijzen tegen komen. De één vermeld dat een badkamer al vanaf € 7.000,- euro te krijgen is en een ander vermeld prijzen van € 12.000 euro,-. En het klopt; voor beide bedragen kunt u een mooie badkamer realiseren. Maar waarom kost een badkamer voor de één €7.000 euro en voor de ander €12.000 euro? Dit komt doordat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren en de keuzes die u maakt. Zo hangt de prijs van de volgende factoren af;

Arbeid

Arbeid is vaak een grote en dure kostenpost in een verbouwing. Het aantal uren aan arbeid hangt natuurlijk af van de grote van de ruimte maar ook van de keuzes die u maakt. Als we bijvoorbeeld naar een badkamer kijken kunt u als u een beperkt budget heeft er het best voor kiezen om de oude badkamer indeling te behouden. Het verleggen van leidingen kost erg veel tijd en dus veel geld aan gewerkte uren door de aannemer.

Materiaal

Als het om materiaal gaat voor een verbouwing is de keuze enorm. Door slim te kiezen in het materiaal dat u voor de verbouwing gaat gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan de minder bekende merken of kijk eens bij een outlet store, kunt u veel geld besparen. Ook in de offerte van de aannemer ziet u altijd een post materiaalkosten. Hierbij kunt u denken aan kleinmateriaal zoals schroeven, kit of hoekbandjes maar wij kunnen ook een deur leveren of een nieuw kozijn. Ook zitten hier de kosten in voor het afvoeren van bouwafval en eventueel de huur van een afvalcontainer.

Voorrijkosten

Als u in of rond Amsterdam woont is het slim om met een aannemer uit uw regio in zee te gaan. Als uw aannemer van verder weg moet komen kan het zijn dat er voorrijkosten worden berekend en deze kunnen flink oplopen. Bij Aannemer Amsterdam reken we geen voorrijkosten voor onze klanten in of rond Amsterdam!

Extra kosten

Houd altijd rekening met extra kosten, hierbij kunt u denken aan kosten voor een vergunningsaanvraag, een container om uw meubels tijdelijk in op te slaan, de kosten voor een tijdelijke nooddouche of misschien de kosten voor tijdelijk onderdak als u uw woning niet kunt bewonen tijdens de verbouwing.

Verbouwing

Prijsopbouw

De arbeidskosten en materiaalkosten zijn dus de grootste kostenposten. Bij Aannemer Amsterdam zorgen we altijd voor een zeer scherpe offerte. Vaak zijn wij flink goedkoper in vergelijking tot andere aannemers! Wij kunnen deze scherpe prijzen aanbieden door altijd met een strakke planning te werken, groot ons materiaal in te kopen en met eigen mensen te werken waarvan we weten dat ze secuur, vakkundig en snel te werk gaan. Bij Aannemer Amsterdam kunt u op deze post dus zeker kosten besparen! Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om het werk deels zelf te doen, u kunt bijvoorbeeld met ons afspreken dat u het sloopwerk doet of dat u het schilderwerk zelf verzorgt. Alles is bij ons mogelijk. Daarnaast zijn de materiaalkosten ook een flinke kostenpost. Zoals eerder gezegd kunt u hier zelf veel op besparen door goed prijzen te vergelijken en bij de juiste bedrijven uw inkopen te doen. Voor het materiaal dat Aannemer Amsterdam voor uw verbouwing gebruikt zult u ook niet te veel betalen, doordat wij dagelijks veelal dezelfde materialen gebruiken in de verbouwing die wij uitvoeren kunnen wij groot inkopen. De korting die wij hiermee krijgen rekenen we door aan onze klanten.

Vrijblijvende offerte?

Wat kost een vakman?

U heeft nu kunnen lezen hoe u op verbouwingen en klussen kunt besparen. Veel van deze besparingen kunt u realiseren door ervoor te zorgen dat wij van Aannemer Amsterdam minder tijd aan uw verbouwing of klus hoeven te besteden. Hierdoor hoeven wij u minder arbeidskosten in rekening te brengen. U vraagt zich nu misschien af wat het uurtarief van onze vakmensen dan is. Het is moeilijk precies op de euro te zeggen wat onze gespecialiseerde medewerkers per uur kosten. Dit omdat veel van onze medewerkers hun specialisatie hebben en er ook gereedschap in de uurprijs is meegenomen. Maar om u toch een beetje een beeld te geven vind u hieronder een handig overzicht met wat uurprijzen.

VakmanGem. uurtarief incl. btw
Aannemer€ 30 – € 50
Schilder Amsterdam€ 25 – € 45
Stukadoor€ 18 – € 45
Tegelzetter€ 20 – € 45
Timmerman€ 20 – € 55
Elektricien€ 30 – € 60
Dakdekker€ 30 – € 55

Handige bespaartips

Soms moet een bepaalde klus uitgevoerd worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan een verouderde badkamer waarin lekkage kan ontstaan of misschien moet uw woning geïsoleerd worden omdat u helaas te maken krijgt met veel te hoge energiekosten. Maar misschien heeft u maar een klein budget voor deze verbouwing toch zijn er stappen te zetten waardoor u kan besparen op uw klus of verbouwing. Om u hiermee te helpen geven we u graag wat tips;

Bij Aannemer Amsterdam betaalt u nooit te veel

Aannemer Amsterdam staat bekend om zijn scherpe tarieven. Wij vinden het belangrijk dat u na elke verbouwing, klus of bouw van wat dan ook tevreden bent. Tevreden over de kwaliteit, het resultaat, de communicatie tussen u en ons maar zeker ook over de prijs. We doen dan ook altijd ons best u een scherpe en eerlijke prijs aan te bieden. Vaak zijn wij dan ook goedkoper dan onze concurrenten. Waarom wij dit doen? Omdat wij in mond tot mond reclame geloven en we willen dat onze klanten bij een volgende klus ook weer bij ons terugkomen.  Kwaliteit, communicatie én een eerlijke prijs, dat is waar wij bij Aannemer Amsterdam voor staan! Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, we helpen u graag!