Aannemer-Amsterdam-Logo

Kozijnen vervangen Amsterdam

De staat van uw kozijnen gaat in de loop der jaren achteruit. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw mooie Amsterdamse woning én op uw maandelijkse energierekening. Het is daarom belangrijk om uw kozijnen goed te onderhouden en indien nodig tijdig te laten vervangen. Op deze pagina leest u meer informatie over het vervangen van uw kozijnen, de kosten hiervan en de werkwijze die de professionals van Aannemer Amsterdam hanteren om uw kozijnen vakkundig te plaatsen.

Ga snel naar

Waarom uw kozijnen in Amsterdam vervangen?

Als de staat van uw kozijnen niet meer optimaal is of zelfs slecht is door achterstallig onderhoud, dan is het laten vervangen van uw kozijnen een logische keuze. Natuurlijk bent u trots op uw woning in Amsterdam, des te belangrijker is het om de uitstraling van uw woning netjes te houden. Daarnaast kan het laten vervangen van uw kozijnen zorgen voor een flinke besparing op uw energierekening, omdat goedwerkende en goed geplaatste kozijnen de isolatiewaarde van uw woning verbetert. 

Vind u het belangrijk dat uw woning goed beschermd is tegen diefstal? Ook dit kan een gegronde reden zijn om de kozijnen in uw woning in Amsterdam te laten vervangen. Raamkozijnen met veilig hang- en sluitwerk verkleinen het risico op inbraken aanzienlijk.

Verschillende materiaalsoorten kozijnen

Kozijnen worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen, de stijl van uw woning en het doel van de nieuwe kozijnen kunt u een materieel kiezen. Ieder soort materiaal heeft zijn voor- en nadelen en de kosten per materiaal kunnen flink variëren. Het is goed om u vooraf te verdiepen in de verschillende keuzes, kenmerken en prijzen van de verschillende materialen. Wat uw wensen ook zijn, er is geheid een type kozijn dat past bij uw wensen.

De meest gekozen soorten materialen voor nieuwe kozijnen in Amsterdam en hun kenmerken leest u hier:

Kunststof kozijnen

De opkomst van kunststof kozijnen is in de afgelopen jaren enorm. Kunststof kozijnen zijn in aanschaf betaalbaar en hebben verschillende voordelen t.o.v. kozijnen van bijvoorbeeld hout. Het onderhoud aan de kozijnen bestaat uit enkel schoonmaken en de isolerende voordelen van dit type kozijnen zorgt uiteindelijk voor een besparing op uw energiekosten. De levensduur van kunststof kozijnen kan oplopen tot wel 50 jaar zonder verslechtering van de kwaliteit van de kozijnen.

Houten kozijnen

We zien dat houten kozijnen nog steeds populair zijn. In veel gevallen behoud u met houten kozijnen de authentieke stijl van uw woning, omdat het geheel bij elkaar blijft passen. Houten kozijnen vergen meer onderhoud dan bijvoorbeeld kunststof kozijnen en dienen om de 5 tot 7 jaar geverfd te worden. Het voordeel hiervan is dat u uw woning om de paar jaar een andere uitstraling kan geven door te kiezen voor een andere kleur verf. Een reparatie van een houten kozijnen is makkelijker uit te voeren dan bij kunststof kozijnen.

Aluminium

Een steeds vaker gekozen materiaal voor kozijnen in Amsterdam is aluminium. Aluminium is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is kleurvast, waardoor u een authentieke uitstraling van uw Amsterdamse woning behaalt én behoudt. Het gewicht en de stevigheid van aluminium maakt het een geschikte keuze voor grote raampartijen, ook omdat aluminium onderhoudsvrij is. Wilt u graag een bijdrage leveren aan het milieu en een bewuste keuze maken? Dan is gerecycled aluminium voor u mogelijk een passende keuze.

Stalen kozijnen

Kozijnen van staal zijn licht van gewicht, maar sterk in hun werk. Daardoor is het mogelijk om met smalle profielen te werken, wat een luxe uitstraling aan uw woning of pand geeft. Stalen kozijnen zijn onderhoudsarm en goed isolerend, maar de prijzen liggen wel hoger dan bij kozijnen van andere materiaalsoorten. Stalen kozijnen worden altijd op maat gemaakt en dit zie je terug in de kosten.

Kozijnen vervangen Amsterdam

Kosten vervangen kozijnen in Amsterdam

Zijn de kozijnen van uw woning in Amsterdam beschadigd of toe aan vervanging? Dan is het goed om te weten wat de kosten zijn waar u rekening mee dient te houden. De totaalprijs voor het laten vervangen van uw kozijnen zijn afhankelijk van de materiaalkeuze, de raamsoorten en de afmetingen van de kozijnen.

De gemiddelde kosten voor het laten vervangen van uw kozijnen in Amsterdam door de specialisten van Aannemer Amsterdam hebben we per materiaalsoort uiteengezet. Ter volledigheid zijn hierin ook de kosten opgenomen voor een eventuele reparatie bij schade.

Kosten kunststof kozijnen

De gemiddelde kosten voor het laten vervangen van uw kozijnen voor kunststof kozijnen door Aannemer Amsterdam:

Soort projectGemiddelde kosten
Reparatie€ 250 – € 1.000
Vast raamPrijs, inclusief HR++ glas en btw
30 x 30 cm€ 30 – € 80
60 x 60 cm€ 90 – € 110
100 x 100 cm€ 150 – € 160
150 x 200 cm€ 325 – € 350
Draai- kiepraamPrijs, inclusief HR++ glas en btw
60 x 60 cm€ 150 – € 220
100 x 100 cm€ 225 – € 250
120 x 180 cm€ 350 – € 375
Overige optiesPrijs, inclusief btw
Deur (190 x 70 cm)€ 750 – € 900 (incl. HR++ glas)
Schuifpui (200 x 100 cm)€ 775 – € 1000
Hor inzet (60 x 60 cm)€ 55 – € 90
Ventilatierooster (60 cm)€ 40 – € 85

Kosten houten kozijnen

De gemiddelde kosten voor het laten vervangen van uw kozijnen voor houten kozijnen door Aannemer Amsterdam:

Soort projectGemiddelde kosten
Reparatie van kozijn€ 225 – € 450
Nieuw kozijn plaatsenPrijs, inclusief HR++ glas en btw*
Vast raam (1m²)€ 275 – € 425
Valraam (1m²)€ 450 – € 725
Draai-kiepraam (1m²)€ 525 – € 775

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vervangen van uw kozijnen in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Kosten aluminium kozijnen

De gemiddelde kosten voor het laten vervangen van uw kozijnen voor aluminium kozijnen door Aannemer Amsterdam:

Soort kozijnGemiddelde kosten
Vast raam (1x1m)€ 375 – € 500
Draai- kiepraam (1x1m)€ 575 – € 700
Deurkozijn (80x230cm)€ 1.350 – € 2.000

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vervangen van uw kozijnen in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Kosten stalen kozijnen

De gemiddelde kosten voor het laten vervangen van uw kozijnen voor stalen kozijnen door Aannemer Amsterdam:

AfmetingVanaf prijs, incl. HR++ glas en btw
60 x 60 cm€ 220,-
100 x 100 cm€ 275,-
120 x 80 cm€ 310,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vervangen van uw kozijnen in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Vrijblijvende offerte?

Werkwijze kozijnen vervangen

Allerlei soorten en maten kozijnen hebben de specialisten van Aannemer Amsterdam succesvol geplaatst. Door de opgebouwde kennis en ervaring in de loop der jaren, hebben wij een succesvolle en efficiënte werkwijze ontwikkeld om uw kozijnen vakkundig te vervangen. We leggen u graag uit hoe we dit project voor u aanpakken.

Stap 1: Uw wensen en de mogelijkheden

Allereerst bespreken we samen uw wensen voor de nieuwe kozijnen, uw voorkeuren en natuurlijk welke mogelijkheden uit te voeren zijn. Indien gewenst voorzien we u van advies op maat, zo komen we gegarandeerd tot een mooi plan voor uw nieuwe kozijnen.

Stap 2: Inmeten nieuwe kozijnen en bestellen/maken

Allereerst komen we bij u op locatie om de maten op te nemen voor de nieuw te plaatsen kozijnen. Onze professionals doen dit zorgvuldig en documenteren de opgenomen maten nauwkeurig. Nu hebben we alle gegevens om uw nieuwe kozijnen te bestellen of op maat voor u te maken.

Stap 3: Start project – kozijnen verwijderen

Op de afgesproken datum gaan we van start met het project. Allereerst verwijderen onze specialisten uw bestaande kozijnen. Dit wordt zeer zorgvuldig en met beleid gedaan om schade aan uw gevel te voorkomen. Na de sloopwerkzaamheden voeren wij het vrijgekomen puin voor u af, dit doen wij voor een kleine meerprijs om u volledig te ontzorgen.

Stap 4: Plaatsen nieuwe kozijnen

Nu komen we aan bij de stap waar het echt gebeurt: uw nieuwe kozijnen worden vakkundig geplaatst door onze experts. We zorgen ervoor dat we continu oog houden op een naadloze aansluiting, zodat de isolatie van uw nieuwe kozijn optimaal is.

Stap 5: Afwerking en oplevering

In deze laatste stap zorgen onze experts voor een professionele afwerking van uw nieuwe kozijnen. Na een uitvoerige controle en akkoordbevinding zullen we het werk opleveren. Uiteraard zorgen we hierbij ervoor dat de werkplek schoon en netjes wordt achtergelaten.

Schoorsteen-lekkage.png

Zelf uw kozijnen in Amsterdam vervangen

Het vervangen van uw kozijnen is een specialistische klus die vooral uitermate veilig en zorgvuldig dient te gebeuren. Het zelf plaatsen van nieuwe kozijnen raden we absoluut af, omdat het gevaarlijk werk is wat onder de juiste veiligheidsomstandigheden uitgevoerd dient te worden. Wilt u er zeker van zijn dat uw kozijnen vakkundig en veilig gemonteerd worden? Laat uw kozijnen vervangen door de ervaren professionals van Aannemer Amsterdam.

Welke voordelen u behaalt door uw kozijnen te laten vervangen door Aannemer Amsterdam:

Aannemer Amsterdam, ook voor het onderhouden van uw kozijnen

Zijn uw kozijnen nog in goede staat, maar wel toe aan onderhoud? Houten kozijnen kunt u het best iedere 5 tot 7 jaar (laten) verven en controleren op eventuele schade of zwakke plekken. Kozijnen van aluminium, kunststof of staal vergen over het algemeen weinig onderhoud en dienen vooral schoon gehouden te worden.

Uw houten kozijnen periodiek laten onderhouden door een professioneel bouwbedrijf? De specialisten van Aannemer Amsterdam zorgen ervoor dat uw kozijnen er weer goed bij staan en de uitstraling van uw woning weer verbetert.

Schoorsteen-verwijderen.png

Waarom u kiest voor Aannemer Amsterdam

Het vervangen van uw kozijnen wilt u natuurlijk uiterst veilig en professioneel laten uitvoeren. Daarom kiest u voor een ervaren bouwbedrijf met de juiste kennis en ervaring op zak. Dat is precies wat Aannemer Amsterdam u biedt, een allround bouwbedrijf met de beste bouwexperts die oog hebben voor precisie, veiligheid en efficiëntie. We vinden het belangrijk om goed en transparant met u te communiceren voor, tijdens én na het project om ervoor te zorgen dat u uw zorgen aan de kant kunt zetten en u zich kunt laten ontzorgen door Aannemer Amsterdam. Wij leveren kwaliteit en ontzorgen, van A tot Z.

Certificeringen, garanties en keurmerken

Het is verstandig om u vooraf te verdiepen in de materialen en diensten en de daarbij horende garantie(s) en eventuele aanwezige certificeringen en keurmerken. Zo bent u verzekert dat u kwalitatief goede materialen aanschaft met een degelijke garantie.

Certificeringen en keurmerken

Kozijnen kunnen in verschillende materialen geleverd worden, afhankelijk van uw materiaalkeuze is het slim om na te gaan of het gaat om gecertificeerde materialen met eventuele keurmerken. In het geval van houten kozijnen kunt u kiezen voor hout met het FSC-keurmerk. Deze organisatie streeft naar het behoud van het bosbeheer, een duurzame keuze dus. In het geval van kunststof kozijnen is het goed om na te gaan of deze voorzien is van het VKG-keurmerk. Dit keurmerk staat voor kwaliteit van zowel de materialen als de montage van kunststof kozijnen.

Garanties

Aannemer Amsterdam biedt u garantie op de gekozen materialen én de montage van uw nieuwe kozijnen. De garantie is afhankelijk van de gekozen materialen, maar komt gemiddeld uit op onderstaande garanties:

Soort materiaalGemiddelde garantie
Nieuwe kozijnen10 – 15 jaar
Nieuwe beglazing10 jaar
Nieuw hang- en sluitwerk2 jaar

*Let op: bovenstaande garanties zijn een gemiddelde. De garantie op de door u gekozen producten kunnen hiervan afwijken. Vraag dit goed na bij de specialisten van Aannemer Amsterdam om teleurstelling te voorkomen.

Vrijblijvende offerte kozijnen vervangen aanvragen

Het aanvragen van een offerte is bij Aannemer Amsterdam geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus absoluut nergens aan vast. In onze offerte informeren we u over onze prijzen, de verwachte duur van de verbouwing en de mogelijke startdatum bij akkoord. We streven ernaar om u binnen 48 uur te voorzien van een offerte welke gemaakt wordt op basis van de door u verstrekte gegevens.

Wilt u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van Aannemer Amsterdam? Of wenst u meer informatie over onze diensten? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.