Aannemer-Amsterdam-Logo

Keuken verbouwen Amsterdam

De keuken in uw woning is een belangrijke plek, ze zeggen niet voor niets dat liefde door de maag gaat. Uw keuken tijdig vervangen zorgt niet alleen voor meer wooncomfort en luxe, maar ook voor een kostenbesparing op langer termijn door te investeren in moderne apparatuur en duurzame materialen. De woning van uw keuken in Amsterdam laten verbouwen door de experts van Aannemer Amsterdam, daarover leest u alles op deze pagina.

Ga snel naar

Keuken laten verbouwen of renoveren?

De keuken in uw woning in Amsterdam nieuw leven inblazen kan op twee manieren. U kunt ervoor kiezen om uw huidige keuken te laten renoveren of u kiest voor het verbouwen van uw keuken. Met een renovatie van uw keuken blijft de basis van de keuken behouden en renoveert u onderdelen van de keuken om toch een nieuwe uitstraling te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van keukenkastjes en handgrepen en het verven van de keukenmuren. Zo kunt u met enkele renovatiewerkzaamheden toch de keuken weer opfrissen. Wilt u liever een meer rigoureuze aanpak en echt kiezen voor een nieuwe keuken? Dan is een verbouwing van uw keuken vereist.

Voordelen keuken laten verbouwen in Amsterdam

Het is met name afhankelijk van uw persoonlijke wensen of een verbouwing of renovatie van de keuken dient plaats te vinden. Wel kent een verbouwing van de keuken enkele voordelen t.o.v. een keukenrenovatie, namelijk:

 • Nieuw is echt nieuw: Door te verbouwen kunt u een nieuwe indeling in uw keuken realiseren, nieuwe apparatuur verwerken op een efficiëntere wijze en moderne materialen kiezen voor de afwerking van uw nieuwe keuken;
 • Levensduur: Een nieuw geplaatste keuken kan zo weer 15 tot 20 jaar mee. Kiest u voor een renovatie? Dan wordt de levensduur van de keuken meestal niet verlengd, er wordt alleen een andere uitstraling aan de keuken behaald.
 • Wooncomfort: Een nieuwe keuken zorgt voor meer wooncomfort en luxe.
 • Mogelijke waarde verhoging: In veel gevallen zien we dat het plaatsen van een nieuwe keuken met moderne apparatuur een verhoging is van de waarde van uw woning.
 • Energiebesparend: Kiezen voor een nieuwe indeling van de keuken in combinatie met nieuwe moderne apparatuur kan uiteindelijk zorgen voor een besparing op de energiekosten.

Wilt u advies m.b.t. het maken van uw keuze om uw keuken te laten renoveren of te laten verbouwen? De professionals van Aannemer Amsterdam helpen u graag verder op weg om uw keuzes weloverwogen te kunnen maken. Neem contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies.

Keuken verbouwen Amsterdam

Kosten keuken verbouwen

Uw keuken nieuw leven inblazen kan dus zowel door te renoveren als door een verbouwing van de keuken. Iedere keuze heeft zijn eigen voor- en nadelen en een andere invloed op uw portemonnee. Over het algemeen is een verbouwing van uw keuken prijziger dan een renovatie, maar het verschil hier tussen hoeft niet altijd groot te zijn.

Omdat de keuze voor renovatie of verbouwing uiteindelijk leidend is, hebben we voor beide keuzes een overzicht gemaakt met gemiddelde kosten. Deze gemiddelde kosten hebben we berekend inclusief btw en montage.

Gemiddelde prijzen voor een renovatie van uw keuken incl. btw en montagekosten:

Soort renovatieGemiddelde prijsExtra omschrijving
Eenvoudige keuken / bijkeuken€ 300 – € 900Vervangen incl. handgrepen & scharnieren:

3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
Gemiddelde keuken€ 800 – € 1.850Vervangen incl. handgrepen & scharnieren:

8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserspaneel
Grote keuken€ 1.000 – € 2.750Vervangen incl. handgrepen & scharnieren:

12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasserpaneel

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten renoveren van uw keuken Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Gemiddelde prijzen voor een verbouwing van uw keuken incl. btw en montagekosten:

Soort keukenGemiddelde prijsExtra omschrijving
Eenvoudige keuken€ 3.000 – € 5.500Merkloos
Geen inbouwapparatuur
Gemiddelde keuken€ 10.000 – €15.000Standaard keukenapparatuur
Luxe keuken€15.000 – €25.000A-merk
Luxe inbouwapparatuur
Op maat gemaakt

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten renoveren van uw keuken Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Wilt u advies m.b.t. het maken van uw keuze om uw keuken te laten renoveren of te laten verbouwen? De professionals van Aannemer Amsterdam helpen u graag verder op weg om uw keuzes weloverwogen te kunnen maken. Neem contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren keuken verbouwen in Amsterdam

Verschillende keuzes en factoren maken dat de prijs voor uw keukenverbouwing lager of hoger uitvallen. Deze prijsbepalende factoren en keuzes met oog op de verbouwing van een keuken in Amsterdam en omgeving nemen we hier met u door.

Prijsbepalende factoren renovatie keuken:

 • Materiaalkeuze
  Bij het vervangen van keukenkastjes, ladefronten, vaatwassersfronten e.d. zijn er talloze keuzes mogelijk m.b.t. materialen. Er zijn verschillende mogelijkheden en ieder materiaal kent zijn eigen voor- en nadelen. Ook heeft ieder materiaal een ander prijskaartje.
 • Apparatuur
  Kiest u ervoor om apparatuur te laten vervangen bij de keukenrenovatie? Ook hier is de keuze reuze, gaat u voor een A-merk of drukt u de prijs door te kiezen voor een B-merk? Ook de keuze voor duurzame apparatuur kan de prijs hoger doen uitvallen, maar zorgt op langer termijn wel voor een besparing op uw energierekening.
 • Vernieuwen of repareren
  Bij een keukenrenovatie komen er vast en zeker defecten van uw keuken aan het licht. Laat u deze defecten repareren of kiest u ervoor deze te laten vernieuwen met als voordeel dat de levensduur weer langer is? De keuze voor vernieuwing is vaak duurder dan reparatie, maar op langer termijn weer voordeliger.

Prijsbepalende factoren verbouwing keuken:

 • Materiaalkeuze
  Het laten plaatsen van een nieuwe keuken houdt in dat er verschillende materialen gekozen moeten worden t.b.v. uw nieuwe keuken. De keuze voor materialen is flinke prijsbepalende factor voor de totaalprijs van uw keukenverbouwing.
 • Apparatuur
  Een nieuwe keuken bevat in de meeste gevallen ook nieuwe keukenapparatuur. Gaat u voor luxe en moderne apparatuur van een A-merk of bent u tevreden met goedwerkende apparatuur van een B-merk? De keuze in apparatuur is ook van invloed op de totale kosten van uw keukenverbouwing in Amsterdam.
 • Uitbesteding werkzaamheden
  Het laten verbouwen van uw keuken bestaat uit allerlei werkzaamheden. In sommige gevallen kan het voorkomen dat uzelf of een bekende in uw omgeving deels voorbereidende werkzaamheden kan uitvoeren. De hoeveelheid werkzaamheden die u laat uitvoeren door Aannemer Amsterdam is natuurlijk uiteindelijk van invloed op de totaalprijs van de keukenverbouwing.

Verschillende werkzaamheden keukenrenovatie

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om werkzaamheden t.b.v. uw keukenrenovatie. Uw keuken nieuw leven in blazen hoeft niet altijd veel geld te kosten. Één of meerdere van onderstaande werkzaamheden laten uitvoeren kan al voldoende zijn om weer verliefd te worden op uw keuken en de kosten laag te houden.

Keukenblad vervangen

De uitstraling van uw keuken kan flink veranderen door uw keukenblad te laten vervangen. Er is keuze uit talloze materialen, denk bijv. aan natuursteen of kunststof. Het laten vervangen van uw keukenblad is een relatief eenvoudige manier om uw keuken snel te vernieuwen voor het zicht.

Keukenkastjes vervangen

Het vervangen van keukenkastjes kan op allerlei manieren. Zo kunt u de keukenkastjes opnieuw indelen en van kasten laden maken of andersom, maar u kunt er ook voor kiezen om keukenkasten te vervangen voor open kasten. Dit geeft snel een andere uitstraling aan uw keuken. Bestaande keukenkastjes vervangen voor volledig nieuwe keukenkasten zien we ook voorbij komen, maar in veel gevallen is dit onnodig duur.

Nieuwe keukendeuren

Wanneer uw keukenkasten nog in prima staat verkeren, maar niet passen bij uw nieuwe aanrechtblad of de stijl van de rest van uw woning kan het aanpakken van de keukenfronten al veel doen. De keukendeuren kunt u schilderen of laten bekleden met folie. Toch iets meer uitpakken, maar uw keukenkasten wel behouden? Dan kunnen nieuwe keukendeuren ook weer een frisse look geven aan uw keuken.

Apparatuur vervangen of nieuw plaatsen

De apparatuur van een keuken heeft een flinke invloed op de uitstraling van uw keuken én op uw energierekening. Wenst u uw keukenapparatuur te laten vervangen voor modernere apparatuur of wilt u een vaatwasser, koelkast, vriezer of andere apparatuur laten inbouwen in uw bestaande keuken? De experts van Aannemer Amsterdam zorgen dat u in een mum van tijd gebruik kunt maken van uw nieuwe keukenapparatuur na een zorgvuldige en kwalitatieve montage.

Nieuwe tegels keuken

Verouderde of kapotte tegels in uw keuken zijn een doorn in het oog. Het laten vernieuwen van de keukentegels kan veel doen voor de uitstraling van uw keuken en is geen grote klus. Naast nieuwe keukentegels kunt u ook wat meer out of the box denken en kiezen voor een afwerking met afneembare verf of het doortrekken van het keukenblad op de muren.

Keuken verbouwen in één dag

Een keuken verbouwen in één dag is geen optie, maar een keukenrenovatie in één dag is zeker mogelijk. Zo kunt u met verschillende kleinere werkzaamheden toch een geheel nieuwe uitstraling in uw keuken behalen in één dag! Welke werkzaamheden de specialisten van Aannemer Amsterdam kunnen uitvoeren in een dag? Dit leggen we u graag uit:

 • Nieuw aanrechtblad laten plaatsen
  Met een nieuw aanrechtblad kan uw keuken een heel andere uitstraling krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van keukenblad met houten uitstraling voor een keukenblad van natuursteen. Deze verandering oogt als een wereld van verschil.
 • Keukenapparatuur laten vervangen
  De apparatuur van uw keuken heeft een flinke invloed op de uitstraling van uw keuken. Het vernieuwen van keukenapparatuur kan daarom een flinke verandering geven en is daarnaast vaak ook nog eens energiebesparend op langer termijn.
 • Keukenfrontjes- en deuren renoveren of vernieuwen
  Het laten verven of opnieuw laten foliën van uw keuken kan uw keuken ineens een geheel nieuwe uitstraling geven. Wilt u liever vernieuwen? Ook dit is in één dag mogelijk door de experts van Aannemer Amsterdam.
 • Vervangen keukenbeslag
  Door nieuwe deur-, hand- en ladegrepen te combineren met bijvoorbeeld een nieuwe kraan, behaalt u in een mum van tijd toch een flinke verandering van uw keuken.

Keuken verbouwen zonder sloopwerk

Een keukenverbouwing zonder sloopwerk is in de meeste gevallen eigenlijk een keukenrenovatie. Bij een renovatie is in veel gevallen geen sloopwerk nodig, terwijl een verbouwing van de keuken vrijwel altijd gepaard gaat met sloopwerk i.v.m. de verandering van de keukenindeling.

Handige bespaartips

Het realiseren van uw droomkeuken is in sommige gevallen geen goedkope investering. Wilt u proberen de kosten voor uw keukenverbouwing enigszins te drukken? Dan hebt u mogelijk profijt bij een van onderstaande tips:

 • Zelf werkzaamheden deels uitvoeren
  Bent u lichamelijk in staat om zelf uw handen uit de mouwen te steken tijdens de verbouwing van uw keuken? Dan kunt u overwegen om bijvoorbeeld zelf sloopwerkzaamheden uit te voeren of het puin af te voeren naar de gemeente. Alle werkzaamheden die een aannemer niet hoeft uit te voeren, scheelt u in uw portemonnee.
 • Houd het klein
  Met enkele kleinere werkzaamheden kunt u toch een heel andere uitstraling aan uw keuken geven. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van het keukenblad en de keukenfrontjes.
 • Laat verschillende werkzaamheden in één keer uitvoeren
  Is uw budget nu niet toereikend om de gewenste werkzaamheden uit te laten voeren? Dan kunt u ervoor kiezen om nog even door te sparen. Het combineren van meerdere werkzaamheden zorgt er in de meeste gevallen voor dat u goedkoper uit bent dan wanneer u deze telkens stuk voor stuk laat uitvoeren.

Keuken laten verbouwen of renoveren door Aannemer Amsterdam

Een kleine keukenrenovatie om uw bestaande keuken weer nieuw leven in te blazen of het rigoureus verbouwen van uw keuken is hoe dan ook een spannend project. De keuken is een belangrijke kamer in uw woning en is vaak een sfeermaker van het huis. Wanneer uw keuken verbouwd of gerenoveerd wordt wilt u dus logischerwijs dat dit professioneel en goed gebeurt. Het is daarom belangrijk om werkzaamheden aan uw keuken door een professionele aannemer te laten uitvoeren. De bouwspecialisten van Aannemer Amsterdam hebben talloze keukens veranderd in droomkeukens en staan te trappelen om dit ook voor u te mogen doen. Twijfel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of het ontvangen van een gratis en vrijblijvende offerte om uw keuken om te toveren in uw droomkeuken. Onze experts denken graag mee met uw project en staan voor u klaar om u van A tot Z te kunnen ontzorgen.

Wilt u meer informatie over onze diensten of wenst u een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.