Aannemer-Amsterdam-Logo

Stucadoor kosten Amsterdam

Uw mooie woning in Amsterdam laten stucadoren is een mooi project om uw woning weer een frisse uitstraling te geven. Hier leest u meer over de kosten die u gemiddeld betaalt voor het laten stucen van uw wanden en plafonds door de professionals van Aannemer Amsterdam en de wijze van prijsberekening lichten we nader toe.

Ga snel naar

Kosten per ruimte of toepassing

Het is goed om u vooraf te verdiepen in de kosten voor het toepassen van stucwerk om te controleren of het binnen uw budget past. Omdat het per situatie enorm verschilt of u de gehele woning wenst te laten stucen of slechts één of enkele kamers, hebben we onderstaande tabel opgemaakt met daarin de kosten van stucwerk per toepassing of kamer. Zo kunt u met gemiddelde prijzen enigszins voor uzelf een prijsberekening maken.

De gemiddelde kosten voor stucwerk door de experts van Aannemer Amsterdam per vierkante meter (m²) incl. arbeidskosten, btw en de gemiddelde duur van het project:

Toepassing stucwerkTotaalprijs en tijdsduur project
Stucen kleine kamer€ 375 – € 1.200 /  2 tot 3 dagen
Stucen medium kamer€ 425 – € 1.500 /  3 tot 4 dagen
Stucen grote kamer€ 675 – € 2.000 / 4 tot 6 dagen
Stucwerk muren per m²€ 9 – € 18
Stucwerk plafond per m²€ 12 – € 19
Badkamer stucen€ 15 – € 21 / 3 tot 5 dagen
Woonkamer stucen€ 1.100 – € 3.300 / 4 tot 6 dagen

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten stucen van uw wanden en/of plafonds in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Wat kost een stukadoor in Amsterdam?

De prijzen voor het inhuren van een stukadoor in Amsterdam en omgeving kunnen enorm variëren. Er spelen verschillen factoren mee die de prijs voor een stukadoor bepalen, zoals het aantal vierkante meter (m²), het soort stucwerk dat u kiest en in welke kamers u het stucwerk wenst toe te passen. Bij de meeste bedrijven variëren de prijzen tussen de €6 en €25 per vierkante meter (m²), maar dit kan verder oplopen bij specialistische projecten en specifieke sierstucwerken.

Wij tonen graag aan met een gratis en vrijblijvende offerte dat wij gegarandeerd de meest voordelige stukadoorsdiensten bieden in Amsterdam en omgeving. Wilt u dit met eigen ogen zien? Neem dan contact met ons op en vraag uw offerte aan!

Spachtelputz Amsterdam

Prijsverschil tussen plafond en wanden stucen

Het laten stucen van wanden is goedkoper dan het laten stucen van plafonds. Bij plafonds moet de stukadoor boven zijn macht werken en dit vergt de nodige lichamelijke kracht en inspanning. Daarom ligt de prijs die u betaalt per vierkante meter (m²) hoger bij stucwerk voor een plafond dan stucwerk op wanden en muren. Wenst u een vorm van sierpleisterwerk of een andere specialistische vorm van stucwerk op uw plafond(s)? Dan kan de prijs voor het stucwerk nog wat hoger uitvallen dan gemiddeld.

Kosten stucwerk per vierkante meter (m²)

In de meeste gevallen berekent Aannemer Amsterdam een prijs per vierkante meter (m²) waarin het materiaal, de loonkosten en de btw zijn doorberekend. De meest voorkomende soorten stucwerk en de bijbehorende gemiddelde prijzen hebben we in onderstaande tabel voor u uiteen gezet:

Soort stucwerkGemiddelde prijs per m², incl. materialen, loonkosten en BTW
Spackspuitwerk€ 5 – € 12
Behangklaar stucen€ 10 – € 19
Sausklaar stucen€ 10 – € 24
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 – € 25
Plafond stucen (glad)€ 15 – € 32
Schuurwerk€ 18 – € 27
Raapwerk (dik stucwerk)€ 17 – € 30

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten stucen van uw wanden en/of plafonds in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Goedkope stucadoor in Amsterdam

Overal in Amsterdam zijn de specialisten van Aannemer Amsterdam inzetbaar en overal houden wij de prijs voor u zo voordelig mogelijk. Dit lukt ons door een efficiënte inzet van ons geweldige team met ware experts, de diversiteit en compleetheid van onze materialen en machines en de wil om onze diensten laagdrempelig te kunnen aanbieden. Voor ons is het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van diensten die ervoor zorgen dat uw woning in goede staat kan verkeren en u veilig en met comfort kunt wonen.

Wij tonen graag aan met een gratis en vrijblijvende offerte dat wij gegarandeerd de meest voordelige stukadoorsdiensten bieden in Amsterdam en omgeving. Wilt u dit met eigen ogen zien? Neem dan contact met ons op en vraag uw offerte aan!

Vrijblijvende offerte?

Groot of klein oppervlakte laten stucen?

Deze afweging is natuurlijk vooral persoonsgebonden en afhankelijk van uw budget, dat bovenal. Maar over het algemeen bent u voordeliger uit door een stukadoor in te zetten in meerdere ruimten of een groter oppervlakte te laten stucen, dan wanneer u steeds een kleine ruimte laat voorzien van stucwerk. Aannemer Amsterdam geeft u korting op de prijs per vierkante meter (m²) bij een groot oppervlak stucwerk.

Betaal 9% btw voor uw stukadoor in Amsterdam

Is uw woning in Amsterdam ouder dan twee jaar, dan kunt u profiteren van het verlaagde btw tarief welke stukadoorsbedrijven hanteren. Het gehanteerde btw tarief voor stukwerk ligt dan op 9% in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde btw tarief geldt voor stucwerken, maar ook voor:

Voorbeeld:

Het verschil in het verlaagde btw tarief is aanzienlijk t.o.v. het reguliere tarief, maar dit is beter terug te zien in een proefberekening. Deze hebben wij hieronder voor u uitgeschreven:

Stel u laat uw wanden met een totaaloppervlak van 150 m² voorzien van sausklaar stucwerk a €12,- per m². De prijs voor dit project is, exclusief btw, €1800,-. Over dit bedrag zou u, volgens het reguliere btw tarief van 21%, totaal €378 betalen. Nu dit btw tarief verlaagd is voor de stukadoors naar 9%, betaalt u dus over dit project slechts €162,-. Dit is een aanzienlijk verschil van dik €200,- wat u bespaart! Dit maakt het toch weer een stuk voordeliger om uw wanden en plafonds te laten voorzien van professioneel stucwerk door een stukadoorsbedrijf.

Handige bespaartips

Om de kosten voor het laten aanbrengen van stucwerk in uw woning of kantoorpand laag te houden, hebben wij enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet. Deze leest u hier.

Voer zelf voorbereidende werkzaamheden uit

Zorg voor een goed voorbereidde ruimte voor de stukadoor, daarmee bedoelen we: schuif eventuele meubelen e.d. alvast aan de kant, plak muren en plinten alvast zelf af. Dit zorgt ervoor dat de stukadoor minder tijd kwijt is en u dus ook minder geld. U kunt er ook voor kiezen om na de werkzaamheden de ruimte zelf op te ruimen en de meubelen zelf weer terug te plaatsen. Ook dit bespaart de stukadoor tijd en u bespaart daarmee geld.

Omvang van het stucwerk

Als u alles in één keer laat stucen, kost dit u uiteindelijk minder geld dan dat u bijvoorbeeld één voor één een kamer laat stucen. Bij het stucen van een groter oppervlak kan onze stukadoor efficiënter werken en dit resulteert in een voordeligere prijs per vierkante meter. Zo bent u vaak voordeliger uit door meerdere kamers of ruimten te laten stucen dan bij het laten stucen van kleine oppervlakten.

Verlaagd btw tarief

Zoals we eerder hebben benoemd geldt er een voordeliger btw tarief op stucwerkprojecten in woningen welke ouder zijn dan twee jaar, namelijk 9% btw in plaats van 21% btw. Mocht u bijvoorbeeld een wand van 40 vierkante mter willen laten voorzien van sierpleister à € 18 per m², betaalt u € 65.- aan btw, terwijl dit anders € 151.- had gekost.

Offerte aanvragen stucadoor in Amsterdam

Het aanvragen van een offerte voor een stucadoor is bij Aannemer Amsterdam geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus absoluut nergens aan vast. In onze offerte informeren we u over onze prijzen, de verwachte duur van de verbouwing en de mogelijke startdatum bij akkoord. We streven ernaar om u binnen 48 uur te voorzien van een offerte welke gemaakt wordt op basis van de door u verstrekte gegevens.

Wilt u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van Aannemer Amsterdam? Of wenst u meer informatie over onze diensten? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.