Aannemer-Amsterdam-Logo

Schoorsteen verwijderen Amsterdam

Een schoorsteen die niet meer gebruikt wordt kan een doorn in het oog zijn. Heeft uw woning een schoorsteen die u wenst te laten verwijderen? Laat dit uitvoeren door een erkend bouwbedrijf om schade aan uw woning tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Meer informatie over het laten verwijderen van een schoorsteen leest u op deze pagina.

Ga snel naar

Waarom een schoorsteen laten verwijderen?

Tegenwoordig zijn bijna alle woningen voorzien van een moderne wijze van verwarming, denk aan centrale verwarming bijvoorbeeld. Een schoorsteen is tegenwoordig daardoor meer een sfeermaker, dan daadwerkelijk een efficiënte wijze van verwarming. Het kan zijn dat u uw schoorsteen niet meer gebruikt en u deze daarom verwijderd wilt hebben. Verschillende situaties kunnen een reden zijn om uw schoorsteen te laten verwijderen, zoals onderstaande voorbeelden:

Schoorsteen verwijderen Amsterdam

Kosten schoorsteen verwijderen in Amsterdam

Het verwijderen van de schoorsteen in uw Amsterdamse woning kan in zijn geheel worden gedaan, maar het kan ook zijn dat u bijvoorbeeld alleen de schouw of juist het gedeelte schoorsteen op het dak alleen wenst te verwijderen. De kosten voor het laten verwijderen van uw schoorsteen in Amsterdam zijn afhankelijk van de benodigde werkzaamheden om uw wensen te behalen. De gemiddelde kosten voor verschillende werkzaamheden hebben we voor u uiteengezet in een tabel. Deze ziet u hieronder:

WerkzaamhedenGemiddelde kostenDuur werkzaamheden (aantal dagen)
Verwijderen schoorsteen inclusief afwerking dak€ 1.400 – € 2.0002 – 2,5
Verwijderen schouw op begane grond, 1e verdieping en zolder, inclusief afwerking muren en plafonds€ 1.700 – € 3.0004 – 5
Totaal verwijderen inclusief schoorsteen€ 3.000 – € 5.0006 – 8

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten verwijderen van uw schoorsteen in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Vrijblijvende offerte?

Schoorsteen verwijderen in Amsterdam: vergunning nodig?

In de meeste gevallen is het niet nodig om een of meerdere vergunningen aan te vragen voor het verwijderen van uw schoorsteen, maar let op: er zijn uitzonderingen!

De benodigde vergunningen kunnen zijn:

Omgevingsvergunning

Het kan per gemeente verschillen of u een omgevingsvergunning nodig hebt voordat de sloop van uw schoorsteen van start gaat. Vraag dit goed na bij uw gemeente en vraag de vergunning tijdig aan.

Sloopvergunning

Als er meer dan 10 kuub puin vrij komt bij het slopen van uw schoorsteen of wanneer uw schoorsteen asbest bevat, is er een sloopvergunning nodig. Deze vergunning is dus niet altijd nodig voordat de sloop van uw schoorsteen begint.

Bouwvergunning

Wanneer de sloop van uw schoorsteen ervoor zorgt dat er iets verandert in de constructie van uw woning is vereist een bouwvergunning hiervoor aan te vragen. Wanneer dit het geval is, is er een bouwkundig adviseur nodig om de vervangende bouwconstructie te berekenen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er vloerbalken uitkomen in uw schoorsteen.

Asbest in uw schoorsteen laten verwijderen

Schoorstenen van oudere woningen en panden in Amsterdam kunnen eventueel asbest bevatten. Vooral bij bouwwerken van vóór 1995 is deze kans groot. Tot deze tijd was het nog niet algemeen bekend dat asbest schadelijk is voor de gezondheid en werd asbest nog veel gebruikt in de bouw. Vermoed u dat er asbest aanwezig is in uw schoorsteen of wilt u dit voordat er werkzaamheden gaan starten uitsluiten? Laat onze interne asbestspecialist een asbestinventarisatierapport voor u opstellen.

Weet u zeker dat er asbest in uw schoorsteen aanwezig is en wenst u dit te laten verwijderen? Laat de experts van Aannemer Amsterdam de asbestsanering van uw schoorsteen zorgvuldig en uiterst veilig uitvoeren.

Werkwijze schoorsteen verwijderen

Er zijn verschillende werkzaamheden nodig om uw schoorsteen (gedeeltelijk) te laten verwijderen. Welke werkzaamheden daadwerkelijk uitgevoerd dienen te worden, is afhankelijk van uw wensen met betrekking tot de sloop. Gaat het om het verwijderen van de gehele schoorsteen zowel binnen als op het dak? Dan vergt dit uiteraard meer werk en mankracht dan het verwijderen van alleen de schoorsteen op het dak.

Onze uitgevoerde schoorsteenslopen zijn mede succesvol geworden door het vasthouden aan een efficiënte en vakkundige werkwijze. De werkwijze van de experts van Aannemer Amsterdam bij het slopen van een schoorsteen:

Stap 1: Uw wensen en de mogelijkheden

Het kan zijn dat u al een weloverwogen beslissing hebt gemaakt over wat u wenst te behalen met het (deels) verwijderen van uw schoorsteen, maar het kan ook zijn dat u er nog niet over uit bent. We bespreken allereerst met u wat u wenst te behalen met het slopen van de schoorsteen en bespreken de verschillende mogelijkheden met u. Aanvullend zullen we u voorzien van een gratis en vrijblijvende offerte voor het laten verwijderen van uw schoorsteen door Aannemer Amsterdam.

Stap 2: Vergunningen en voorbereidingen

Na ontvangst van uw akkoord op onze verstrekte offerte spreken we met elkaar een startdatum af voor het project. Voor de aanvang van het project dienen eventueel vereiste vergunningen te zijn afgegeven. Dit kunt u zelf regelen, maar u kunt dit ook laten doen door de experts van Aannemer Amsterdam. Zoals gezegd, we ontzorgen u van A tot Z. De dag vóór aanvang van de sloopwerkzaamheden zal er een steiger op locatie worden opgebouwd, afhankelijk van de benodigde werkzaamheden. Een puincontainer wordt geplaatst op de dag dat de werkzaamheden starten.

Stap 3: Slopen van uw schoorsteen

Er wordt gestart met de sloopwerkzaamheden van uw schoorsteen. Afhankelijk van de werkzaamheden kan dit 2 tot 8 werkdagen in beslag nemen.

Stap 4: Afwerking

Na de sloop wordt er zorgvuldig gewerkt aan de afwerking van uw dak, muren en indien nodig vloer. De afwerking is van groot belang om lekkages op de plek van de verwijderde schoorsteen te voorkomen.

Stap 5: Oplevering en afvoer puin

Eenmaal de afwerking voltooid is, zullen we ervoor zorgen dat de werkplaats netjes en bezemschoon opgeleverd wordt. Wenst u een verdere afwerking ook uit handen te geven? Dan verzorgen de specialisten van Aannemer Amsterdam de afwerking volledig zoals u wenst.

Vrijgekomen puin voeren onze specialisten voor u af voor slechts een kleine meerprijs.

Zelf schoorsteen verwijderen in Amsterdam

Een schoorsteen verwijderen is een specialistische klus waarvoor specifieke gereedschappen en materialen vereist zijn. Natuurlijk begrijpen we bij Aannemer Amsterdam dat u waar mogelijk kosten wenst te drukken, maar het is nooit een goed idee om het verwijderen van een schoorsteen zelf aan te pakken. Allereerst is het een arbeidsintensief project die de nodige ervaring vereist. Daarnaast is het belangrijk dat er uiterst zorgvuldig gewerkt wordt om schade aan uw woning of het pand te voorkomen. Wij zijn verzekerd tegen schade tijdens het bouwproject, want veiligheid staat voor ons voorop. Gaat u zelf uw schoorsteen verwijderen? Dan bent u niet verzekert tegen eventuele schade als gevolg van de zelf uitgevoerde werkzaamheden.

Schoorsteen laten verwijderen door Aannemer Amsterdam

Een ervaren bouwbedrijf met expertise op het gebied van slopen is van groot belang om uw schoorsteen netjes te laten verwijderen. Onze bouw- en sloopspecialisten hebben veel ervaring met het (gedeeltelijk) slopen van uw schoorsteen en nemen dit project uiterst serieus. Het slopen van een schoorsteen is een secuur en intensief werk waarbij het belangrijk is om constant zorgvuldig te werken. Aannemer Amsterdam ontzorgt u van A tot Z tijdens dit project en levert enkel kwaliteit! Twijfel niet en contact met ons op voor meer informatie over het laten slopen van uw schoorsteen.

Vrijblijvende offerte aanvragen schoorsteen verwijderen

Het aanvragen van een offerte is bij Aannemer Amsterdam geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus absoluut nergens aan vast. In onze offerte informeren we u over onze prijzen, de verwachte duur van de verbouwing en de mogelijke startdatum bij akkoord. We streven ernaar om u binnen 48 uur te voorzien van een offerte welke gemaakt wordt op basis van de door u verstrekte gegevens.

Wilt u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van Aannemer Amsterdam? Of wenst u meer informatie over onze diensten? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.