Aannemer-Amsterdam-Logo

Spackspuiten Amsterdam

Een veel gekozen vorm van afwerking in woningen is spackspuiten. Deze voordelige vorm van stucwerk is vooral populair bij een beperkt beschikbaar budget om toch een waardige en nette afwerking van muren en/of plafonds te realiseren. Meer over wat spackspuitwerk is, wat het kost en waarom u kiest voor de specialisten van Aannemer Amsterdam vind u op deze pagina.

Ga snel naar

Wat is spackspuiten?

De meest voordelige vorm van stucwerk is spackspuitwerk. Tijdens het spackspuiten wordt een pleisterlaag onder hoge druk aangebracht op muren en/of plafonds. De stukadoor doet dit in twee lagen. Allereerst wordt de meslaag aangebracht, deze zorgt voor het egaliseren van de oppervlakte. Vervolgens wordt de tweede laag, ook wel afkorrellaag, aangebracht. Deze laag dient als afwerking van de muren en/of plafonds en bepaalt ook de structuur van het spackspuitwerk. 

Spackspuiten wordt machinaal gedaan en dit verlaagt de arbeidstijd en dus de totaalprijs voor het werk, daarom is deze vorm van stucwerk vaak aanzienlijk voordeliger dan andere stucwerken. De standaard kleur van spackspuitwerk is wit, maar er zijn talloze alternatieve kleuren te kiezen.

Kosten spackspuiten in Amsterdam

Omdat spackspuitwerk machinaal wordt aangebracht is het voordeliger dan andere soorten stucwerken. Zo kunt u al vanaf €5,- uw wanden en plafonds laten spackspuiten door een specialist van Aannemer Amsterdam. Voordelig en vakkundig, dat vinden wij belangrijk.

Om u een iets beter beeld te geven van de gemiddelde prijzen voor spackspuiten per vierkante meter (m²) is onderstaand een klein overzicht voor u gemaakt. We maken hierin verschil tussen spackspuitwerk in de basiskleur (wit) en een alternatieve kleur.

DienstGemiddelde prijs per m² incl. materiaal, loonkosten en btw
Spackspuitwerk wit€ 5 – € 9
Spackspuitwerk kleur€ 7 – € 11

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten spackspuiten van uw woning of kantoorpand in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Spackspuitwerk Amsterdam

Spuitpleister bij nieuwbouw

Het aanbrengen van spuitpleister in nieuwbouwwoningen is een voordelige vorm van stucwerk om behangklare muren snel glad en egaal te maken. Spuitpleister wordt ook machinaal aangebracht en dit kan direct op muren die behang klaar zijn. Het aanbrengen van spuitpleister gaat dankzij onze hoogwaardige machines en moderne spuittechnieken snel en effectief. Mede hierdoor kunnen wij deze dienst voordelig aanbieden en kunt u uw nieuwbouwwoning al voor slechts €7,- per vierkante meter (m²) laten glad trekken met sierpleister. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag ons naar de mogelijkheden om spuitpleisterwerk in uw woning aan te brengen.

Spackspuiten wanden en plafonds

Uw (nieuwbouw)woning voorzien van spackspuitwerk op plafonds en wanden is een voordelige en mooie vorm van afwerking. Spackspuitwerk wordt standaard in het wit geleverd, maar er zijn talloze alternatieve kleuren mogelijk die u kunt kiezen. Natuurlijk kunt u het spackspuitwerk in het wit laten aanbrengen en laten verven met latex verf. Dit kan Aannemer Amsterdam volledig voor u verzorgen. Spackspuiten is mogelijk op verschillende ondergronden zoals beton, gibo blokken en (traditioneel) stucwerk, maar ook op gipsplaten en gipsblokken kan spackspuitwerk probleemloos worden aangebracht. Dit geldt ook voor het spackspuiten van plafonds.

Vrijblijvende offerte?

Voordelen spackspuitwerk

Naast het feit dat spackspuitwerk een voordelige en efficiënte vorm van afwerking is, zijn er verschillende andere voordelen die spackspuiten heeft ten op zichten van andere afwerkingsmethoden. We hebben voor u hier een duidelijk en overzichtelijk lijstje gemaakt van voordelen van spackspuitwerk voor uw muren en/of plafonds. Deze leest u hier:

Werkwijze spackspuiten in Amsterdam en omgeving

De experts van Aannemer Amsterdam hebben veel ervaring in het spackspuiten van wanden en plafonds in talloze Amsterdamse (nieuwbouw)woningen. We hebben een efficiënte en professionele werkwijze ontwikkeld die ervoor zorgt dat het spackspuitwerk zorgvuldig en vakkundig wordt aangebracht.

De werkwijze die de specialisten van Aannemer Amsterdam hanteren bij het aanbrengen van spackspuitwerk in (nieuwbouw)woningen in Amsterdam en omgeving:

Stap 1: Uw wensen voor de uitstraling

Allereerst is het belangrijk om te weten wat u wenst met oog op het spackspuitwerk. Heeft u voorkeur voor een fijne korrel in de standaard witte kleur om een standaard muur te creëren of gaat u juist voor een meer opvallende uitstraling met een grove korrelstructuur en een gave kleur? Er zijn talloze mogelijkheden en uitstralingen te creëren met het spackspuiten van wanden en plafonds.

Stap 2: Voorbereidende werkzaamheden

Voordat onze specialist het spackspuitwerk kan gaan aanbrengen, zijn de voorbereidingen op het werk van groot belang om een mooi resultaat te behalen. De voorbereidingen bestaan uit het afplakken van de ruimte waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden en controleren van muren en plafonds op oneffenheden. Zijn deze aanwezig? Dan is het nodig om de muur of het plafond te bewerken ten behoeven van het spackspuitwerk.

Stap 3: Een gladde ondergrond creëren

Bij voorkeur wordt spackspuitwerk op een gladde ondergrond aangebracht. Wanneer er putjes of gaatjes op de muur zitten, moeten deze eerst worden geëgaliseerd. Dit zorgt uiteindelijk voor het mooiste resultaat als het spackspuitwerk wordt aangebracht.’=

Stap 4: Aanbrengen meslaag

Wanneer grote oneffenheden zijn weggewerkt kan de eerste laag, de meslaag, worden aangebracht op uw muren en plafonds. Onze specialist doet dit uiterst zorgvuldig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Stap 5: Aanbrengen afkorrellaag

Vervolgens wordt de tweede laag, ook wel afkorrellaag, aangebracht. Deze laag dient als afwerking van de muren en/of plafonds en bepaalt ook de structuur en de kleur van het spackspuitwerk.

Stap 6: Opruimen van de bewerkte ruimtes

De kamers die onze specialist heeft behandeld, worden netjes opgeruimd en bezemschoon opgeleverd. Afplaktape wordt zorgvuldig en voorzichtig verwijderd zodra de klus geklaard is.

Spachtelputz Amsterdam

Waarom u spackspuitwerk laat uitvoeren door Aannemer Amsterdam

Muren en plafonds in uw (nieuwbouw)woning afwerken met spackspuitwerk is een voordelige en prima keuze. De ervaren specialisten van Aannemer Amsterdam zorgen met de beste materialen voor de uitstraling die u wenst te behalen in uw woning. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten en onze specialisten beheersen de beste spackspuit-technieken. We garanderen dat u tevreden zult zijn met het vakkundige werk van onze specialisten. Vele tevreden klanten gingen u voor!

Betaal 9% btw voor spackspuiten

Is uw woning in Amsterdam ouder dan twee jaar, dan kunt u profiteren van het verlaagde btw tarief welke stukadoorsbedrijven hanteren. Het gehanteerde btw tarief voor stukwerk ligt dan op 9% in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde btw tarief geldt voor stucwerken, maar ook voor:

Voorbeeld:

Het verschil in het verlaagde btw tarief is aanzienlijk t.o.v. het reguliere tarief, maar dit is beter terug te zien in een proefberekening. Deze hebben wij hieronder voor u uitgeschreven:

Stel u laat uw wanden met een totaaloppervlak van 150 m² voorzien van sausklaar stucwerk a €12,- per m². De prijs voor dit project is, exclusief btw, €1800,-. Over dit bedrag zou u, volgens het reguliere btw tarief van 21%, totaal €378 betalen. Nu dit btw tarief verlaagd is voor de stukadoors naar 9%, betaalt u dus over dit project slechts €162,-. Dit is een aanzienlijk verschil van dik €200,- wat u bespaart! Dit maakt het toch weer een stuk voordeliger om uw wanden en plafonds te laten voorzien van professioneel stucwerk door een stukadoorsbedrijf.

Handige bespaartips

Om de kosten voor het laten aanbrengen van stucwerk in uw woning of kantoorpand laag te houden, hebben wij enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet. Deze leest u hier.

Voer zelf voorbereidende werkzaamheden uit

Zorg voor een goed voorbereidde ruimte voor de stukadoor, daarmee bedoelen we: schuif eventuele meubelen e.d. alvast aan de kant, plak muren en plinten alvast zelf af. Dit zorgt ervoor dat de stukadoor minder tijd kwijt is en u dus ook minder geld. U kunt er ook voor kiezen om na de werkzaamheden de ruimte zelf op te ruimen en de meubelen zelf weer terug te plaatsen. Ook dit bespaart de stukadoor tijd en u bespaart daarmee geld.

Laat meer werk in één keer uitvoeren

Als u alles in één keer laat stucen, kost dit u uiteindelijk minder geld dan dat u bijvoorbeeld één voor één een kamer laat stucen. Bij het stucen van een groter oppervlak kan onze stukadoor efficiënter werken en dit resulteert in een voordeligere prijs per vierkante meter. Zo bent u vaak voordeliger uit door meerdere kamers of ruimten te laten stucen dan bij het laten stucen van kleine oppervlakten.

Verlaagd btw tarief

Zoals we eerder hebben benoemd geldt er een voordeliger btw tarief op stucwerkprojecten in woningen welke ouder zijn dan twee jaar, namelijk 9% btw in plaats van 21% btw. Mocht u bijvoorbeeld een wand van 40 vierkante meter willen laten voorzien van sierpleister à €18 per m², betaalt u €65.- aan btw, terwijl dit anders €151.- had gekost.

Offerte spackspuiten in Amsterdam

Het aanvragen van een offerte is bij Aannemer Amsterdam geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus absoluut nergens aan vast. In onze offerte informeren we u over onze prijzen, de verwachte duur van de verbouwing en de mogelijke startdatum bij akkoord. We streven ernaar om u binnen 48 uur te voorzien van een offerte welke gemaakt wordt op basis van de door u verstrekte gegevens.

Wilt u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van Aannemer Amsterdam? Of wenst u meer informatie over onze diensten? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.