Aannemer-Amsterdam-Logo

Spachtelputz Amsterdam

Een betaalbare vorm van afwerking met een prima levensduur is spachtelputz. Deze sierpleister is steeds populairder omdat de uitstraling tijdloos is en het gemakkelijk te verven is. Overweegt u uw woning in Amsterdam te laten afwerken met spachtelputz? Neem dan onderstaande pagina door met meer informatie over o.a. de kosten voor spachtelputz en hoe Aannemer Amsterdam uw muren en wanden vakkundig voorziet van deze sierpleister.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor spachtelputz in Amsterdam?

Uw wanden en plafonds laten afwerken met spachtelputz is een betaalbare en goede keuze. Deze sierpleister is sterk en heeft daardoor een lange levensduur. De investering in spachtelputz is er dus een waar u jarenlang plezier van hebt. De kosten voor het spachtelputzen van wanden ligt doorgaans een stuk lager dan voor plafonds, omdat plafonds arbeidsintensiever zijn. Desondanks weet Aannemer Amsterdam u voordelige prijzen aan te bieden. Uw woning laten afwerken met spachtelputz is bij ons mogelijk vanaf €12,- per vierkante meter (m²) voor wanden en vanaf slechts €14 per vierkante meter (m²) voor plafonds.

Kosten spachtelputz per vierkante meter (m²)

Het laten aanbrengen van spachtelputz op wanden en muren is minder kostbaar dan wanneer u ook plafonds wilt meenemen. De prijzen per m² variëren tussen de €12,- en €20,- per m² voor wanden en muren en voor plafonds ligt dit tussen de €14,- en €23,- per m². Deze prijzen zijn inclusief loonkosten, benodigde materialen en btw.

De gemiddelde prijzen voor het afwerken van muren en plafonds met spachtelputz door een specialist van Aannemer Amsterdam:

Soort oppervlakGemiddelde prijs per m² incl. materiaal, loonkosten en btw
Wanden€ 12 – € 20
Plafond€ 14 – € 23

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor een spachtelputz afwerking in uw woning of kantoorpand in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Spachtelputz Amsterdam

Wat is spachtelputz eigenlijk?

Spachtelputz is een populaire vorm van stucwerk en wordt vaak gebruikt in moderne woningen. Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister ter afwerking van muren, wanden en plafonds. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte, gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddel. Het voordeel is dat spachtelputz kan worden aangebracht in allerlei diktes, variërend tussen de 1 tot 4 millimeter. Ook kunt u de korrels in spachtelputz naar wens laten bijstellen; u kunt kiezen voor extra fijn, fijn en middel. Ongeacht de uitstraling die u wenst te behalen in uw woning is er gegarandeerd een vorm van spachtelputz die daarbij past.

Spachtelputz in kleur

Ideaal is dat spachtelputz verkrijgbaar is in talloze kleuren. De spachtelputz kan dus direct in kleur op uw muren en plafonds worden aangebracht waardoor verven overbodig is en blijft. Dit scheelt niet alleen heel veel tijd en werk, maar ook onderhoud. Omdat de kleur volledig in de spachtelputz verwerkt is, zal er geen kleurverschil optreden bij eventuele beschadigingen. De ruime keuze in kleur maakt dat u allerlei verschillende resultaten kunt behalen door de kleur en de korrel van de spachtelputz per ruimte bij te stellen.

Vrijblijvende offerte?

Werkwijze spachtelputz Aannemer Amsterdam

De experts van Aannemer Amsterdam hebben veel ervaring in het afwerken met spachtelputz van wanden en plafonds in talloze Amsterdamse (nieuwbouw)woningen. We hebben een efficiënte en professionele werkwijze ontwikkeld die ervoor zorgt dat het sierpleisterwerk zorgvuldig en vakkundig wordt aangebracht.

De werkwijze die de specialisten van Aannemer Amsterdam hanteren bij het aanbrengen van spachtelputz in (nieuwbouw)woningen in Amsterdam en omgeving:

Stap 1: Uw wensen voor de uitstraling

Allereerst is het belangrijk om te weten wat u wenst met oog op de afwerking met spachtelputz. Heeft u voorkeur voor een fijne korrel in de standaard witte kleur om een standaard muur te creëren of gaat u juist voor een meer opvallende uitstraling met een grove korrelstructuur en een gave kleur? Er zijn talloze mogelijkheden en uitstralingen te creëren met het spachtelputzen van wanden en plafonds.

Stap 2: Voorbereidende werkzaamheden

Voordat onze specialist de spachtelputz kan gaan aanbrengen, zijn de voorbereidingen op het werk van groot belang om een mooi resultaat te behalen. De voorbereidingen bestaan uit het afplakken van de ruimte waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden en controleren van muren en plafonds op oneffenheden. Zijn deze aanwezig? Dan is het nodig om de muur of het plafond te bewerken ten behoeven van het resultaat.

Stap 3: Een gladde ondergrond creëren

Bij voorkeur wordt spachtelputz op een gladde ondergrond aangebracht. Wanneer er putjes of gaatjes op de muur zitten, moeten deze eerst worden geëgaliseerd. Dit zorgt uiteindelijk voor het mooiste resultaat als de spachtelputz wordt aangebracht.

Stap 4: Aanbrengen spachtelputz

Onze specialist brengt de spachtelputz aan met behulp van een moderne pomp. Dit is de meest effectieve wijze om spachtelputz in uw woning aan te brengen.

Stap 5: Droogtijd

Na het aanbrengen van de spachtelputz gaat de droogtijd van 48 uur in.

Stap 6: Opruimen van de bewerkte ruimtes

De kamers die onze specialist heeft behandeld, worden netjes opgeruimd en bezemschoon opgeleverd. Afplaktape- en folie wordt zorgvuldig en voorzichtig verwijderd zodra de klus geklaard is.

Spachtelputz onderhoud in Amsterdam

Heeft u al spachtelputz in uw woning of overweegt u dit te laten aanbrengen en wilt u weten welk onderhoud nodig is aan spachtelputz? We vertellen het u. Het onderhouden van muren en plafonds met spachtelputz afwerking bestaat uit het schoon houden. Spachtelputz is prima te reinigen met behulp van lauw water en een sponsje. Bij hardnekkige vlekken kunt u eventueel kiezen voor een sierpleisterreiniger waarmee u de sierpleister weer als nieuw kunt maken.

Is er schade opgetreden aan de spachtelputz op muren en/of plafonds? Deze kunt u plaatselijk bewerken met een spuitbus die het effect van spachtelputz nabootst. Helaas wordt dit niet zo mooi als het origineel, maar het kan wel iets verbeteren.

Welke ondergrond is geschikt voor spachtelputz?

Een afwerking met spachtelputz is helaas niet geschikt voor iedere ondergrond. Onze bouwexperts krijgen vaak de vraag of spachtelputz op hout kan worden aangebracht, maar deze ondergrond is niet geschikt omdat dit geen pleister drager is. Onderstaande soorten ondergrond zijn wel geschikt voor het afwerken met spachtelputz:

Andere soorten sierpleister

Spachtelputz is een sterke en voordelige afwerking met een lange levensduur. Maar zo zijn er ook alternatieve sierpleistersoorten die deze zelfde kenmerken hebben en mogelijk beter passen bij het resultaat wat u wenst te behalen in uw kamer(s).

Alternatieve sierpleisters als wandafwerking voor muren en plafonds:

Dunpleister Amsterdam

Spachtelputz verven

Zijn uw wanden in de loop der jaren verouderd of bevuild geraakt en wilt u deze weer een frisse uitstraling geven? Het verven van spachtelputz kan prima, maar kost u wel wat meer dan in geval van een gladde muur. Muren en plafonds die afgewerkt zijn met spachtelputz bevatten duizenden kleine gaatjes en puntjes die meer verf absorberen dan bij een gladde muur. Spachtelputz handmatig verven gaat het best met een verfroller, maar dit kost veel kracht en tijd. De kans is groot dat uw muur niet gedekt is na één keer verven, wat betekent dat u deze arbeidsintensieve klus nogmaals moet uitvoeren.

Met spachtelputz afgewerkte muren en plafonds komen perfect in aanmerking om te laten spuiten met latex met behulp van een airless spuitverf. De ervaren schilders van Aannemer Amsterdam leggen u graag uit welke mogelijkheden er zijn in uw geval. Neem gerust contact met ons op

Spachtelputz laten aanbrengen door Aannemer Amsterdam

Een professionele en zorgvuldige wandafwerking met spachtelputz gegarandeerd door de ervaren specialisten van Aannemer Amsterdam. Naast de garantie die wij bieden op ons uitgevoerde werk, vinden wij het ook belangrijk dat u een vertrouwd gevoel hebt bij onze samenwerking. Daarom houden wij van een transparante communicatie en streven we naar een goede bereikbaarheid om uw eventuele vragen te beantwoorden wanneer dit voor u uitkomt.

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvende offerte om uw wanden en plafonds af te werken met spachtelputz. Of laat u adviseren op maat en bespreek de mogelijkheden met onze ervaren specialisten.

Offerte aanvragen spachtelputz in Amsterdam en omstreken

Het aanvragen van een offerte is bij Aannemer Amsterdam geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus absoluut nergens aan vast. In onze offerte informeren we u over onze prijzen, de verwachte duur van de verbouwing en de mogelijke startdatum bij akkoord. We streven ernaar om u binnen 48 uur te voorzien van een offerte welke gemaakt wordt op basis van de door u verstrekte gegevens.

Wilt u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van Aannemer Amsterdam? Of wenst u meer informatie over onze diensten? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.