Aannemer-Amsterdam-Logo

Stappenplan huis verbouwen Amsterdam

Uw huis verbouwen is niet zomaar een project. Het is een tijdrovende klus die heel wat geduld eist en bovendien heeft het alles te maken met het creëren van uw nieuwe thuis. Een project om echt uw aandacht en concentratie dus even goed op te richten. Wat komt er kijken bij uw verbouwingsplannen en hoe houd u overzicht tijdens de chaos? Alles over het slimme stappenplan van Aannemer Amsterdam leest u hier.

Ga snel naar

Hoelang duurt een verbouwing in Amsterdam?

De duur van een verbouwing is met name afhankelijk van de plannen m.b.t. de verbouwing. Gaat het om de verbouwing van één ruimte of wordt er een gehele woning gerenoveerd? Een toilet kan in enkele dagen tot een week volledig verbouwd worden, maar bij een nieuwe keuken i.c.m. een nieuwe vloer loopt de duur van het project al gauw op naar een week of vier. Hoelang een verbouwing duurt wordt over het algemeen vaak onderschat. Het is daarom goed om dit duidelijk vooraf na te gaan bij de aannemer, zodat u niet later in het proces voor verrassingen komt te staan in uw planning.

Stappenplan huis verbouwen voor uzelf en de aannemer

Een verbouwing van uw huis of kantoorpand is een investering waarover u natuurlijk graag de controle wilt hebben en houden. Aannemer Amsterdam begrijpt dat u behoefte hebt aan duidelijkheid over de gang van zaken voor, tijdens en na de verbouwing van uw pand en daarom hanteren onze uitvoerende experts een vast stappenplan tijdens de werkzaamheden.

Maar ook een stappenplan voor uzelf is een belangrijke houvast tijdens dit proces. Zet daarom voor uzelf duidelijk uiteen per stap wat er dient te gebeuren en welke acties u dient te ondernemen.

Huis verbouwen in Amsterdam

Het stappenplan

Onderstaand vind u een voorbeeld van een goed doordacht stappenplan, handig voor u als leidraad voor de verbouwing van uw woning of kantoorpand:

Stap 1 – Wat zijn uw wensen m.b.t. de verbouwing

Maak een overzicht van werkzaamheden en projecten die u wenst uit te voeren tijdens de verbouwing. Het is handig om te denken van buiten naar binnen, het is bijvoorbeeld logisch om eerst kozijnen te vervangen alvorens er vloerverwarming gelegd wordt. Ook kunt u prioriteit geven aan bepaalde klussen t.o.v. andere projecten. Blijkt het budget dan niet toereikend, is het afstrepen van deze klussen gemakkelijker dan de overweging op dat moment opnieuw te moeten maken.

Stap 2 – Budget bepalen

Wanneer een overzicht van gewenste projecten is opgezet, is het tijd om een budget voor de verbouwing te bepalen. Uiteraard is het van belang dat het budget realistisch en haalbaar is, maar ook is het goed om te bekijken of de gewenste werkzaamheden inderdaad allemaal uit te voeren zijn binnen het gekozen budget. Is dit niet het geval? Dan kunt u de laagst geprioriteerde klussen op uw lijstje afspreken en bijvoorbeeld over enkele jaren alsnog laten uitvoeren.

Stap 3 – Financiering van de verbouwing

Waarschijnlijk hebt u hier al eerder over nagedacht, maar mocht dit niet het geval zijn dan is nu het moment. Hoe gaat u de verbouwing van uw woning of kantoorpand betalen? De veiligste en goedkoopste manier is het investeren van eigen spaargeld, maar zeker niet iedereen heeft dit voor de hand. Een persoonlijke lening kan in sommige gevallen een goede uitkomst zijn om de verbouwing alsnog te kunnen financieren. In enkele gevallen is een verhoging van de hypotheek nog mogelijk, maar dit is tegenwoordig lang niet meer zo vanzelfsprekend als dit vroeger was.

Vrijblijvende offerte?

Stap 4 – De juiste aannemer kiezen

Misschien wel een van de belangrijkste punten in dit stappenplan. Het kiezen van de juiste aannemer is letterlijk het halve werk. Allereerst is het belangrijk om een goed en vertrouwd gevoel te hebben bij de aannemer die u kiest. Ten tweede is natuurlijk het financiële plaatje ook een groot onderdeel van uw keuze, want niemand betaalt graag iets te veel. Als laatste is het belangrijk dat u een aannemer kiest die u kan aantonen de juiste kennis en ervaring in huis te hebben om uw verbouwing succesvol te kunnen uitvoeren.

Gelukkig is deze stap voor u waarschijnlijk vrij makkelijk, want u hebt de juiste aannemer al gevonden, namelijk Aannemer Amsterdam! Wij werken alleen samen met professionele en ervaren vaklieden die veelzijdig inzetbaar zijn en weten van aanpakken. Een allround bouwservice onder één dak met een hoogstaande service voor een voordelige prijs. Meer informatie over onze diensten of uw verbouwing direct inplannen? Neem contact op met onze experts!

Stap 5 – Afspraken vastleggen met aannemer

Wanneer u hebt gekozen voor een aannemer is het belangrijk om duidelijk en heldere afspraken te maken samen. Leg deze schriftelijk (per email of op papier) vast en laat de afspraken door beide partijen ondertekenen. Afspraken die onderling gemaakt worden kunnen gaan over de prijzen, uit te voeren werkzaamheden, start- en/of einddatum van het project, duur van de verbouwing e.d.

Stap 6 – Vergunning aanvragen wanneer nodig

In veel gevallen is het nodig om één of meerdere vergunningen aan te vragen bij uw gemeente alvorens de verbouwing mag starten. Om deze vergunningen aan te vragen zijn professionele bouwtekeningen t.b.v. de verbouwing een vereiste. Het aanvraagproces kunt u nu gaan starten.

Aannemer Amsterdam heeft professionals die dit proces voor u uit handen nemen: wij verzorgen de benodigde bouwtekening(en), eventuele benodigde constructieberekening(en) én zorgen ervoor dat de vereiste vergunningen voor u aangevraagd worden bij uw gemeente. Zoals gezegd, Aannemer Amsterdam ontzorgt u van A tot Z.

Stap 7 – Beginnen met de verbouwing

Op de afgesproken startdatum (stap 5 van dit stappenplan) zullen wij beginnen met de aanvang van de werkzaamheden. Eindelijk kan uw verbouwing van start gaan! Ook tijdens het verbouwingsproces houden de professionals van Aannemer Amsterdam u constant op de hoogte over de gang van zaken.

Stap 8 – Oplevering van de verbouwing

We streven ernaar om de afronding van de verbouwing te laten plaatsvinden op de afgesproken datum. Is er in de tussentijd iets veranderd in de tijdsplanning? Dan bent u hiervan al op de hoogte. Wanneer na de verbouwing een algehele nacontrole heeft plaatsgevonden, gaan we met u een datum plannen voor de oplevering. Na de oplevering van uw woning of kantoorpand kan u het inhuizen gaan starten en gaat het genieten van uw nieuwe ruimte(s) beginnen.

Verbouwing

Offerte aanvragen huis verbouwen Amsterdam

Wilt u uw woning of kantoorpand laten verbouwen door een professioneel bouwbedrijf? Aannemer Amsterdam werkt samen met de beste bouwexperts en biedt u een kwalitatieve verbouwing voor een voordelige totaalprijs. Vakmanschap en veiligheid staan voor ons hoog in het vaandel, gecombineerd met een hoogstaande service ontzorgen wij u van A tot Z.

Wilt u meer informatie over onze diensten of wenst u een gratis en vrijblijvende offerte te ontvangen? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.