Aannemer-Amsterdam-Logo

Zolder verbouwen Amsterdam

We zien geregeld dat een zolder net niet ruim genoeg is om te volstaan als kamer. Met een verbouwing of uitbreiding van uw zolder kunt u snel meer woon- of slaapruimte creëren, terwijl het project relatief gezien niet groot hoeft te zijn. Welke mogelijkheden er zijn om uw zolder te laten verbouwen, welke kosten hierbij komen kijken en waarom u kiest voor Aannemer Amsterdam leest u hier.

Ga snel naar

Zolder verbouwen in Amsterdam

In veel woningen zien we dat de zolder alleen bestaat uit een vliering of vaak gebruikt wordt als opslagplaats. Om uw zolder functioneel te maken, kan een verbouwing een prima uitkomst zijn.
Door uw zolder te laten verbouwen ontstaat er meer ruimte in uw woning welke efficiënt kan worden gebruikt als woon-, slaap- of leefruimte. Zo kunt u van uw zolder een studeerkamer, logeerkamer, slaapkamer of hobbykamer maken. Talloze ideeën en mogelijkheden om uw woningwaarde te verhogen door ruimte toe te voegen aan uw zolder. De experts van Aannemer Amsterdam hebben honderden dakkapellen geplaatst om zo meer ruimte te creëren in vele woningen. Complete zolderverbouwingen hebben wij al talloze malen uitgevoerd op allerlei verschillende manieren.

Neem contact op met onze professionals om uw plannen voor het verbouwen van uw zolder door te nemen. Gratis en vrijblijvend voorzien wij u van advies op maat en aansluitend voorzien we u van een vrijblijvende offerte om de werkzaamheden door onze experts te laten uitvoeren.

Huis verbouwen in Amsterdam

Kosten zolder Amsterdam laten verbouwen

Het laten verbouwen van uw zolder is een slimme wijze om snel meer ruimte in uw woning te realiseren. Dit kan handig zijn wanneer er gezinsuitbreiding op komst is of u graag meer ruimte wil hebben om bijvoorbeeld uw werk, hobby’s of sport uit te kunnen voeren.
De kosten voor het laten verbouwen van uw zolder zijn vooral afhankelijk van uw wensen voor de verbouwing en de benodigde uit te voeren werkzaamheden. Iedere zolderverbouwing is anders en zo is het ook met de verbouwingskosten.

Om een beeld te geven van de gemiddelde kosten van verschillende werkzaamheden t.b.v. een zolderverbouwing hebben we onderstaand overzicht voor u gemaakt. Deze gemiddelde kosten zijn een richtlijn, u kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Gemiddelde kosten zolderverbouwing in Amsterdam, berekend inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw:

ActiviteitGemiddelde kosten inc. materiaal, arbeid en btwExtra informatie
Dakkapel plaatsen€ 3.500 – € 4.500Hout, kunststof of polyester
Dakraam plaatsen€ 450 – € 900Kunststof tuimelvenster
Dakisolatie plaatsen€ 900 – € 3.00045m² – 110m²
Elektriciteit aanleggen€ 675Inclusief lichtpunten
Centrale verwarming€ 950Inclusief radiator
Gipsplaten aanbrengen€ 350 – € 60040m² – 60m² (Plafond en wanden)
Gipswand plaatsen€ 400 – € 95010m² – 15m²
Stucen€ 175 – € 77525m² – 75m²
Vloer leggen€ 225 – € 50015m² – 25m²
Vaste trap plaatsen€ 900 – € 1.500Gekozen materiaal: vurenhout

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten verbouwen van uw zolder in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Vrijblijvende offerte?

Prijsopbouw bij het verbouwen van een zolder

Zoals u ziet proberen we bij Aannemer Amsterdam de kosten betaalbaar te houden. In de meeste gevallen lukt dit dankzij ons goede teamwork, de uitstekende overeenkomsten met leveranciers en de investeringen in eigen materialen, gereedschappen en machines. Hoe de totaalprijs voor de kosten van een zolderverbouwing zijn opgebouwd, leggen we u hier uit.

De benodigde materialen voor de zolderverbouwing bepalen voor ongeveer 40% het totaalbedrag van uw zolderverbouwing, denk hierbij aan het hout of kunststof, de dakkapel, materialen voor de afwerking enz. Zo’n 20% van de kosten zijn voor de aanschaf en het plaatsen van isolatie. Het laten isoleren van uw zolder tijdens een zolderverbouwing raden we u sterk aan. Bij het ontbreken van een trap naar de zolder is het plaatsen hiervan zo’n 12% van de totale kosten. Is er al een trap aanwezig naar zolder en verkeert deze in goede staat? Dan komen deze werkzaamheden (en kosten) te vervallen. De totale kosten voor de afwerking tijdens en na de zolderverbouwing bedragen zo’n 30% van het totaalbedrag.

Prijsbepalende factoren zolder verbouwen

De omvang van uw zolderverbouwing is afhankelijk van de huidige situatie van uw zolder, uw wensen en natuurlijk het budget voor uw zolderverbouwing. De kosten voor een zolderverbouwing kunnen enorm verschillen per situatie, maar leidend zijn uw wensen en de daarvoor benodigde werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden.

Hier leest u welke keuzes m.b.t. de zolderverbouwing van invloed zijn op de uiteindelijke totaalprijs die u betaalt voor uw zolderverbouwing.

Dakkapel of dakraam

Gebrek aan licht op zolder is een veelvoorkomend probleem. Dit is op te lossen door een dakraam te laten plaatsen, bijvoorbeeld een kunststof tuimelvenster. Is ruimtegebrek op uw zolder een probleem? Dan is het slimmer om te kiezen voor een dakkapel, naast licht creëert deze ook ruimte.

Dak wel of niet laten isoleren?

Is uw dak nog niet geïsoleerd en laat u uw zolder verbouwen? Dan raden we u sterk aan uw dak te laten isoleren tijdens de verbouwing. Zo slaat u twee vliegen in één klap en behaalt u op langer termijn voordeel op uw energierekening.

Gipswand plaatsen of open ruimte?

Afhankelijk van uw wensen voor uw zolderverbouwing kan het nodig zijn om een gipswand te laten plaatsen. Wenst u de zolder op te delen in meerdere ruimten? Dan is deze keuze voor de hand liggend.

Vaste trap aanwezig of laten plaatsen?

Wanneer zich in uw woning in Amsterdam een trap naar zolder bevind, scheelt dit u in de kosten. Dient er een trap geplaatst te worden? De professionals van Aannemer Amsterdam maken een trap naar wens. Het laten plaatsen van een trap zit niet standaard in de kosten voor een zolderverbouwing.

Stucwerk of alternatieve afwerking?

Het is mogelijk om de afwerking van uw zolder te laten uitvoeren door Aannemer Amsterdam. Onze specialisten hebben ervaring met stucwerk, behangen, verven, betegelen en vrijwel iedere soort afwerking die u kunt bedenken. Doet u dit liever zelf of kent u iemand in uw privé sferen die dit voor u doet? Dan bespaart u op deze kosten.

Extra opties

Wooncomfort is tegenwoordig steeds belangrijker. Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw zolder kunt u kiezen voor verschillende extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een kunststof rolluik om licht en geluid van buiten te reduceren of het plaatsen van een airco om uw zolder koel te houden tijdens de warme zomers. Deze extra opties zorgen er wel voor dat uw zolderverbouwing prijziger is en worden gezien als upgrade van uw zolder.

Zolder in Amsterdam uitbreiden met dakkapel

Is uw woning in Amsterdam nog steeds uw droomhuis, maar komt u ruimte tekort? Een logische overweging is in zo’n geval een dakkapel. Met een dakkapel zorgt u voor een uitbreiding van uw zolder in ruimte en licht. In veel gevallen kan een zolder gebruikt worden als volwaardige kamer na het plaatsen van een dakkapel. Het plaatsen van een dakkapel dient vakkundig en zorgvuldig te gebeuren om ervoor te zorgen dat naadloos past en compleet waterdicht is.
Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en maten. Zo kunt u kiezen voor een klein, middelgroot of grote dakkapel met of zonder kiepramen. Volledig naar wens kunt u uw dakkapel laten plaatsen om zo meer ruimte en lichtinval op uw zolder te creëren.

Let op: laat uw dakkapel plaatsen door een ervaren en vakkundig bouwbedrijf, zoals Aannemer Amsterdam om problemen tijdens plaatsing en op langer termijn te voorkomen. Het plaatsen van een dakkapel is precisiewerk en vereist de juiste kennis én ervaring!

Kosten dakkapel plaatsen in Amsterdam

Bij Aannemer Amsterdam begrijpen we dat u het belangrijk vindt dat uw dakkapel vakkundig geplaatst wordt. Onze professionals zorgen voor een fantastische dakkapel om uw zolder te verruimen en ontzorgen u tijdens dit project van A tot Z.

De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel in Amsterdam door de specialisten van Aannemer Amsterdam kunt u hier vinden:

Type materiaalPrefab (kant-en-klaar)Traditioneel (maatwerk)
Houten dakkapelVanaf € 5.350Vanaf € 6.500
Kunststof dakkapelVanaf € 5.500Vanaf € 6.300
Polyester dakkapelVanaf € 6.500n.v.t.

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van een dakkapel op uw zolder in Amsterdam? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan

Voordelen van een dakkapel

Misschien vind u het lastig om te kiezen uit het plaatsen van een dakraam of een dakkapel. Er zijn verschillende voordelen die u behaalt met een dakkapel. De grootste voordelen van het laten plaatsen van een dakkapel op uw zolder leest u hier: 

 • Meer woonoppervlakte
  Door het laten plaatsen van een dakkapel creëert u meer ruimte in uw woning. Zo kan de zolder in de meeste gevallen gebruikt worden als voorwaardige kamer na het plaatsen van een dakkapel.
 • Meer lichtinval
  Door het laten plaatsen van een dakkapel realiseert u aanzienlijk meer lichtinval, dan met alleen een dakraam.
 • Waardeverhoging
  Een ruime en/of leefbare zolder is in Amsterdam een groot goed. Het plaatsen van een dakkapel op uw zolder geeft een verhoging van de waarde van uw woning.
 • Voorkomen verhuizing
  We hebben al meermaals meegemaakt dat men voornemend is om te verhuizen door een tekort aan ruimte in de huidige woning. Dankzij een zolderverbouwing incl. het plaatsen van een dakkapel is er voldoende ruimte gecreëerd, waardoor verhuizen niet meer nodig is.
Dakopbouw door Aannemer Amsterdam

Zolder laten verbouwen door Aannemer Amsterdam

Bent u tevreden met uw woning in Amsterdam, maar niet met de hoeveelheid ruimte? Uw Amsterdamse zolder laten verbouwen door Aannemer Amsterdam om meer leefruimte te creëren is dan een voor de hand liggende keuze. Onze specialisten hebben talloze kleine zolders omgetoverd in volwaardige kamers met meer ruimte en lichtinval. De zolderverbouwing zoals u die wenst met als doel een extra slaap-, leef- of sportruimte is binnen handbereik.

Offerte aanvragen zolder verbouwen Amsterdam

Het aanvragen van een offerte is bij Aannemer Amsterdam geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus absoluut nergens aan vast. In onze offerte informeren we u over onze prijzen, de verwachte duur van de verbouwing en de mogelijke startdatum bij akkoord. We streven ernaar om u binnen 48 uur te voorzien van een offerte welke gemaakt wordt op basis van de door u verstrekte gegevens.

Wilt u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van Aannemer Amsterdam? Of wenst u meer informatie over onze diensten? Via ons contactformulier op de pagina contact komt u snel in contact met een van onze professionals. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 0640125121. Mailen mag natuurlijk ook, dit kan naar emailadres info@aannemer-amsterdam.nl.